Το Phuket είναι το μεγαλύτερο νησί της Ταϊλάνδης και έχει περίπου το μέγεθος της Σιγκαπούρης. Το Phuket φωλιάζει στα γαλήνια νερά της θάλασσας του Άνταμαν στις ακτές της Ταϊλάνδης που βλέπουν στον Ινδικό Ωκεανό και είναι 867 χλμ. νότια της Bangkok.

Το Phuket βρίσκεται κατά μήκος της δυτικής ακτής στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης, ανάμεσα στη Θάλασσα του Andaman και στον Ινδικό Ωκεανό. Καλύπτει μια έκταση περίπου 590 τετραγωνικά χιλιόμετρα μαζί με 39 νησάκια. Το 70% του νησιού καλύπτεται με βουνά ενώ το υπόλοιπο 30% είναι πεδιάδες που βρίσκονται στο κεντρικό και ανατολικό τμήμα του νησιού. Το νησί δεν διαθέτει μεγάλους ποταμούς παρά μόνο 9 μικρά ποταμάκια.

Το Phuket υποδιαιρείται σε 3 διοικητικές κομητείες, την Amphoe Muang, την Amphoe Thalang και την Amphoe Kathu.  Το  Phuket προς τα βόρεια συνορεύει με την επαρχία Phang-Nga, ενώ οι άλλες 3 πλευρές είναι περικυκλωμένες από την θάλασσα του Andaman. Το νησί συνδέεται με το εσωτερικό της χώρας με δύο γέφυρες, την γέφυρα Sarasine και την γέφυρα Thep Krasattri.  To Phuket παλιότερα αντλούσε τον πλούτο του από το αλουμίνιο και το καουτσούκ και έχει μια πλούσια και ενδιαφέρουσα ιστορία. Το νησί ήταν μια από τις βασικές εμπορικές διαδρομές μεταξύ Ινδίας και Κίνας και αναφερόταν συχνά στα ναυτικά ημερολόγια των ξένων εμπόρων. Οι Πορτογάλοι , οι Γάλλοι, οι Ολλανδοί και οι Άγγλοι έκαναν εμπόριο με το Phuket. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Phuket είναι ένα ευλογημένο νησί, με καταπληκτικούς όρμους, κόλπους, αμμώδεις παραλίες στεφανωμένες με φοίνικες, αστραφτερές θάλασσες διάσπαρτες από νησιά και κατοικείται από ειλικρινείς και φιλόξενους άνθρωπους.

Προσφέρει εξαιρετική διαμονή και καταπληκτική κουζίνα που βασίζεται στα θαλασσινά. Μια υπέροχη κινεζο-πορτογαλέζικη αρχιτεκτονική των αρχών του 20ου αιώνα διακοσμεί την πόλη του Phuket. Το νησί προσφέρει πολλές ευκαιρίες για αθλητισμό και διασκέδαση. Μέσα σ’ ένα οργιαστικό τροπικό τοπίο – όλα από τα παραπάνω συνδυάζονται ώστε να δημιουργήσουν μια υπέροχη ατμόσφαιρα για πραγματικά αξέχαστες διακοπές.

Το Phuket έχει δύο βασικές εποχές, την Εποχή των Βροχών από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο και την Ζεστή Εποχή από το Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο. Υπάρχουν πολλές ηλιόλουστες μέρες κατά τη διάρκεια της Εποχής των Βροχών, οι μπόρες συνήθως κρατάνε λίγο παραπάνω από 2 ή 3 ώρες. Ο Σεπτέμβριος είναι ο πιο υγρός μήνας. Οι καλύτεροι μήνες είναι από το Νοέμβριο μέχρι το Φεβρουάριο. Οι μέσες θερμοκρασίες κυμαίνονται από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Ο μεγάλος σας έρωτας ξεκινάει εδώ, στο Μαργαριτάρι της θάλασσας του Άνταμαν”


(
πηγές:www.wikipedia.com, www.wikitravel.org, www.tourismthailand.org, www.morguefile.com)

 

 ΠΡΟΤΑΣΗ:   Aποδράστε στη Ταϊλάνδη και το Τροπικό Πουκέτ!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης