Ο νομπελίστας Enrico Fermi όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει σε εξωγήινους, απάντησε:
Ζουν ανάμεσά μας, αλλά αυτοαποκαλούνται Ούγγροι.”

Ουγγαρία (Magyarország):
Η μικρή αυτή χώρα, από της πιο παλιές της Ευρώπης, απλώνεται στο κέντρο της ηπείρου, περιβάλλεται από τις Άλπεις, τα Καρπάθια και τις Διναρικές Άλπεις, ενώ κατοικείται από περίπου 10.000.000 ανθρώπους. 

Η γλώσσα κι ο πολιτισμός των κατοίκων της δεν μοιάζουν με καμιάς άλλης χώρας στην περιοχή, αποτέλεσμα των πολλών φυλών και κατακτητών που πέρασαν ανά τους αιώνες. Η ιδιαιτερότητα αυτή αποτελεί ταυτόχρονα πηγή υπερηφάνειας αλλά και δυσκολιών για περισσότερο από 1100 χρόνια μέσα στην ιστορία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ουγγαρία είναι η χώρα:

  • Η οποία μπορεί να υπερηφανεύεται για μια από τις πιο όμορφες πρωτεύουσες του κόσμου, τη Βουδαπέστη, το “Μαργαριτάρι του Δούναβη“.
  • Όπου ηλικίας 2000 ετών ρωμαϊκά ερείπια και 400 ετών τουρκικά μνημεία βρίσκονται δίπλα δίπλα κι αγκαλιάζονται πολιτισμικά.
  • Στην οποία βρίσκεται η Μπάλατον, η μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού της Κεντρικής Ευρώπης και η οποία αποτελεί έναν γήινο παράδεισο για τους επισκέπτες της.
  •  Όπου εκατοντάδες θεραπευτικές – ιαματικές πηγές αναβλύζουν από τα βάθη του εδάφους της.

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ, η πόλη που ερωτεύεσαι!
Μα πάνω και πέρα από τις φυσικές ομορφιές, τα μνημεία και τους γραφικούς δρόμους, η Βουδαπέστη είναι η πόλη που ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά. Αρκεί το πρώτο, ακόμη και φευγαλέο βλέμμα από το αεροπλάνο για να καταλάβεις ότι αυτή η πόλη που την αγκαλιάζει ενώ ταυτόχρονα την χωρίζει ο Δούναβης σε Βούδα και Πέστη και της χαρίζεται τόσο απλόχερα, ήταν γραφτό να υπάρχει…

Τα βράδια μοιάζει με σκηνικό θεάτρου, την ημέρα με κινηματογραφικό πλατό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρομαντική και ήσυχη αλλά ταυτόχρονα γεμάτη ζωή και εκπλήξεις. Θέλεις να την περπατήσεις απ’ άκρη σ’ άκρη, να την μυρίσεις και να την γευτείς. Να ζήσεις μαζί της και με τους ανθρώπους της.

Από τη μία πλευρά του Δούναβη έχεις την Πέστη, την παλιά πόλη που στους δρόμους, τα κτήρια και τα βλέμματα των ανθρώπων διαβάζεις όλη την ιστορία και την πορεία της. Κι απ’ την άλλη την Βούδα. Το καινούριο, το σχεδόν ακόμη άφθαρτο που σε προσκαλεί να το γνωρίσεις και να το αγαπήσεις το ίδιο.

Και πάντα θα υπάρχει και κάτι άλλο που θα φέρνει τους επισκέπτες πίσω στην Ουγγαρία πάλι και πάλι:
η απίστευτη και σχεδόν αποστομωτική ουγγρική φιλοξενία!


(πηγές:www.wikitravel.org, www.wikipedai.com, www.visithungary.hu, www.visiteurope.com, www.morgeufile.com)

 ΠΡΟΤΑΣΗ:   Ανακαλύψτε τη Βουδαπέστη!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης