O Yoshihide Muroya έγραψε μία νέα σελίδα στην αγωνιστική ιστορία της Ιαπωνίας, χαρίζοντας της την πρώτη της νίκη –και πρώτη για την Ασία- στην αερομαχία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Red Bull Air Race που έλαβε χώρα στην Chiba.

Εκτός από την απίστευτη ικανότητα που επέδειξε σε αυτή τη συγκλονιστική μονομαχία, ο τοπικός ήρωας χρειάστηκε και τύχη για να βρεθεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, με τον Τσέχο Martin Šonka και τον Αμερικανό Kirby Chambliss στη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Chiba (ΙΑΠΩΝΙΑ) – Προκαλώντας κραυγές –ακόμα και δάκρυα- χαράς σε 50.000 συμπατριώτες του, ο Ιάπωνας πιλότος Yoshihide “Yoshi” Muroya έκανε την πτήση της ζωής του πάνω από τον κόλπο του Τόκυο, πραγματοποιώντας τη μεγάλη υπέρβαση: μετά από πέντε σεζόν συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull Air Race, πήρε επιτέλους την πρώτη νίκη του. Μιας και είναι ο μοναδικός Ασιάτης πιλότος που συμμετέχει στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ, ο Muroya απέδειξε γιατί οι συμπατριώτες του τον φωνάζουν «Αιώνια Πρωτοπόρο», αφού πήρε μία ιστορική νίκη τόσο για την Ιαπωνία όσο και για ολόκληρη την ήπειρο. Η επιτυχία της Κυριακής ήρθε μετά από θρίλερ που κρίθηκε στα χιλιοστά του δευτερόλεπτου. Ο χρόνος του Muroya στον τελικό ήταν 1:04.992, δηλαδή ελάχιστα καλύτερος από το 1:05.097 του Τσέχου Martin Šonka. Μετά από καιρό, ανταγωνιστικός παρουσιάστηκε και ο Αμερικανός Kirby Chambliss που κατέλαβε την τρίτη θέση.

Οι καιρικές συνθήκες άλλαζαν κάθε λεπτό που περνούσε, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο το έργο των πιλότων στην ήδη τεχνική εναέρια πίστα της Chiba. Για τον Muroya τα πράγματα ξεκίνησαν δυσοίωνα αφού έλαβε ποινή ενός δευτερολέπτου για παρατυπία στην ποσότητα καπνού στην εκκίνηση της προσπάθειάς του. Όμως οι εξαιρετικές του πτήσεις, ανάγκασαν τους αντιπάλους του στους γύρους των «14» και των «8», να πιέσουν υπερβολικά και τελικά να ξεπεράσουν το όριο G. Έτσι ο Ιάπωνας προκρίθηκε στην τελική τετράδα, με τους χρόνους στο Final 4 να έχουν απόκλιση μόλις οκτώ δεκάτων του δευτερολέπτου. Το ρεκόρ DHL για τον ταχύτερο γύρο, το πήρε ο Šonka, για το εντυπωσιακό 1:04.352 που σημείωσε στην πρώτη πτήση του.

Διαβάστε περισσότερα στο Core…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης