Με αέρινη, αφράτη ζύμη και με γεύση που απογειώνεται από την απαραίτητη προσθήκη βούτυρου, το κρουασάν αποτελεί μια παγκοσμίως αγαπημένη λιχουδιά. Τι γνωρίζουμε, όμως, στην πραγματικότητα για το κρουασάν; Έχει όντως γαλλική καταγωγή; Πού βρίσκεται το μουσείο κρουασάν;

1. Το όνομα του κρουασάν (croissant) οφείλεται στο σχήμα του που έχει τη μορφή μισοφέγγαρου. Γι’ αυτό και οι Γάλλοι όταν λένε κρουασάν, αναφέρονται στο κλασικό κρουασάν βουτύρου ή σε όσα έχουν το σχήμα μισοφέγγαρου, ενώ αυτό με τη γέμιση σοκολάτας ονομάζεται pain au chocolat (ψωμί με σοκολάτα).

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης