Με το θερμόμετρο να ανεβαίνει κατακόρυφα και τα ρούχα να περιορίζονται, το καλοκαίρι είναι η περίοδος που όλοι λίγο πολύ ευαισθητοποιούμαστε περισσότερο σε σχέση με τις διατροφικές μας επιλογές και το σώμα μας. Έχοντας κατά νου την έξοδο στην παραλία, το μόνο που μπορεί πραγματικά να μας βοηθήσει είναι μια υγιεινή διατροφή με μέτρο αλλά και ποικιλία. Ας δούμε παρακάτω τι μπορούν να περιέχουν τα καλοκαιρινά μας γεύματα σύμφωνα με τους ειδικούς, που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τις ζεστές μέρες που έρχονται νοιώθοντας τον οργανισμό μας πιο ελαφρύ αλλά και γεμάτοι ενέργεια για τις καλοκαιρινές μας δραστηριότητες.

Το πρωινό θεωρείται το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και όχι άσκοπα αφού έρευνες έχουν αποδείξει πως όσοι το καταναλώνουν, τείνουν να ζυγίζουν λιγότερο. Το πρωινό αποκαθιστά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μετά τον ύπνο και σας δίνει την κατάλληλη ενέργεια για να ξεκινήσετε την ημέρα σας. Ένα υγιεινό πρωινό που θα ελαττώσει την πείνα σας κατά την διάρκεια της ημέρας θα πρέπει να περιέχει καλές πηγές πρωτεϊνών αλλά και σύνθετων υδατανθράκων. Δύο βραστά αυγά ή μια ψητή ομελέτα με λίγη ντομάτα και μερικά παξιμάδια ολικής άλεσης είναι μια καλή επιλογή. Εάν ο χρόνος είναι περιορισμένος ένα ποτήρι γάλα με ένα-δύο φέτες ψωμί ολικής άλεσης με μέλι ή 1 γιαούρτι με 10-15 αμύγδαλα και 1 μπανάνα αποτελούν μια επίσης ικανοποιητική λύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα υγιεινό μεσημεριανό περιλαμβάνει τις περισσότερες ομάδες τροφίμων. Είτε βρίσκεστε εντός ή εκτός σπιτιού, καταναλώστε το σε ήσυχο μέρος δίνοντας στον εαυτό σας τουλάχιστον 15-20 λεπτά για να το απολαύσει χωρίς περισπασμούς που μπορεί να σας οδηγήσουν σε υπερκατανάλωση. Ένα σάντουιτς γαλοπούλας με λαχανικά, μια σαλάτα με ξηρούς καρπούς και άπαχο τυρί ή με όσπρια, ένα πιάτο με ψάρι-θαλασσινά και καστανό ρύζι είναι κάποιες θρεπτικές και ελαφριές επιλογές.
Το βραδινό θεωρητικά θα πρέπει να είναι το πιο ελαφρύ γεύμα της ημέρας. Αυτό όμως δεν ισχύει αν όλη την ημέρα δεν έχετε φάει κυρίως γεύμα. Εκμεταλλευτείτε την ποικιλία λαχανικών και φρούτων του καλοκαιριού και έχετε τα ως βάση για το βραδινό σας γεύμα. Μερικά λαχανικά φούρνου με ψητό κοτόπουλο, μια σαλάτα με τόνο και πλιγούρι ή μια ψητή πατάτα με άπαχο τυρί και λαχανικά θα σας χορτάσουν θα κλείσουν σωστά την ημέρα σας.

Όσον αφορά τα επιδόρπια, το καλοκαίρι προσφέρεται για γλυκές φρουτοσαλάτες αφού η ποικιλία φρούτων που είναι διαθέσιμα είναι μεγάλη. Αν επιθυμείτε κάτι ακόμη πιο γλυκό, προτιμήστε μια γρανίτα ή μια μπάλα απλό φρέσκο παγωτό. Αν πάλι είστε λάτρεις της σοκολάτας, επιλέξτε τις ποικιλίες με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μαργαρίτα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης