Όλοι αγαπούν το παγωτό. Ακόμα και εκείνοι που δεν το προτιμούν ιδιαίτερα, λαχταρούν μια δροσερή μπαλίτσα τις καυτές μέρες του καλοκαιριού.

Μπορεί οι περισσότεροι να πιστεύουν πως το παγωτό είναι παχυντικό και πως έχει μόνο αρνητικά, ωστόσο, όπως όλες οι τροφές, έχει και τα θετικά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πλεονεκτήματα:

Γεμάτο βιταμίνες

Όσο και να μην το πιστεύετε, το παγωτό έχει βιταμίνες. Συγκεκριμένα, έχει βιταμίνες A, B6, B12, C, D, E και K. Η βιταμίνη K είναι ένα θρεπτικό συστατικό, που αραιώνει το αίμα και προλαμβάνει την πήξη του. Εκτός από βιταμίνες το παγωτό είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, νιασίνη, θειαμίνη και ριβοφλαβίνη! Αυτές οι θρεπτικές ουσίες ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνουν τις λειτουργίες των οργάνων και των νεύρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσφέρει ενέργεια

Είναι μια εξαιρετική πηγή ενέργειας. Είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, λίπη και πρωτεΐνες που απαιτούνται για να συνθέσουν την ενέργεια. Εφόσον τρώτε με μέτρο, δεν θα πάρετε βάρος.

Πλούσιο σε μέταλλα

Το επιδόρπιο αυτό είναι γεμάτο από ασβέστιο και φώσφορο. Το ασβέστιο διατηρεί γερά τα οστά και τα δόντια. Ενισχύει, επίσης, ένα υγιές καρδιαγγειακό σύστημα και τις λειτουργίες των νεφρών. Ωστόσο, το σώμα δεν μπορεί να απορροφήσει το ασβέστιο και χωρίς την παρουσία του φωσφόρου.

Ποια τα αρνητικά

Περιέχει κορεσμένα λιπαρά

Το μεγαλύτερο σύνολο του γάλακτος στο παγωτό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά. Το λίπος, βέβαια, από το παγωτό δεν είναι όλο τόσο άσχημο. Παρέχει ενέργεια, προστατεύει τα όργανα από το άγχος και διεγείρει την παραγωγή σημαντικών ενζύμων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης