Σίγουρα το pilates κάνει για όλους ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. Οι λόγοι για τους οποίους ένας άνδρας πρέπει να βάλει στη ζωή του το pilates είναι πραγματικά πολλοί. Στην περίπτωση που κάνει ένα μάθημα, ένα είναι σίγουρο… ότι θα το συνεχίσει! Θα νιώσει αμέσως τη διαφορά στην αναπνοή, στη στάση του σώματος, θα αισθανθεί τον κάθε μυ να ξυπνάει με ασφαλή τρόπο κάτω από την καθοδήγηση instructor και να ολοκληρώνει έναν κύκλο ασκήσεων δομημένο και φιλοσοφημένο.

Οι περισσότεροι άνδρες ασχολούνται συνήθως με βάρη και δεν δίνουν έμφαση στο ζέσταμα και την αποθεραπεία, τα οποία είναι πολύ βασικά στοιχεία στην εκγύμναση και το pilates τα εφαρμόζει αυστηρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δημιουργός του Pilates ήταν άνδρας, ο Joseph Pilates. Η μέθοδος έχει αποτελέσει μέσο άσκησης για κορυφαίους αθλητές άνδρες και γυναίκες για περισσότερα από 50 χρόνια. Σήμερα είναι αρκετοί οι άνδρες εκπαιδευτές της μεθόδου Pilates στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό. Οι άνδρες έχουν αποτελέσει ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας του Pilates, παρ’ όλα αυτά τα τελευταία χρόνια υπάρχει η εντύπωση στον κόσμο ότι η μέθοδος Pilates απευθύνεται μόνο σε γυναίκες, στηρίζοντας την άποψη αυτή στο γεγονός ότι συνήθως οι δασκάλες ήταν γυναίκες. Ήδη όμως έχει αρχίσει και αναιρείται αυτή η αντίληψη, διότι πλέον στον χώρο υπάρχουν και δάσκαλοι Pilates άνδρες. Το Pilates αποτελεί μια από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες μεθόδους στην άσκηση σε όλο τον κόσμο και πλέον οι άνδρες έχουν αρχίσει να απολαμβάνουν τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Δύναμη στον κορμό, ευλυγισία, ισορροπία, αρμονική ανάπτυξη και αποτελεσματικές κινήσεις, όλα αυτά είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Pilates. Το γεγονός ότι το Pilates γυμνάζει όλο το σώμα σαν ένα ολοκληρωμένο σύστημα είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τους άνδρες, που η γυμναστική που κάνουν συνήθως δίνει έμφαση σε συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες, όπως η γυμναστική με τα βάρη στο γυμναστήριο. Το Pilates δίνει έμφαση στην κίνηση από το κέντρο του σώματος -το λεγόμενο «powerhouse»- και την ανάπτυξη της μυϊκής δύναμης του κέντρου προκειμένου να σταθεροποιηθεί ο κορμός και να προστατευτεί η μέση. Αυτή η εντατική εκγύμναση του κέντρου του σώματος καθιστά το Pilates μια πολύ καλή γυμναστική για όλο το σώμα και αποτελεί μια πολύ καλή βάση για την προπόνηση σε άλλα σπορ και αθλήματα.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης