Το τσάι είναι ευρέως γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Ωστόσο, ορισμένοι υποστηρίζουν πως το μαύρο τσάι δεν έχει τις ίδιες ευεργετικές ιδιότητες με το πράσινο.

Η αλήθεια είναι ότι και τα δύο είδη έχουν το ίδιο ποσοστό αντιοξειδωτικών ουσιών, τις λεγόμενες πολυφαινόλες, οι οποίες όμως διαφέρουν μεταξύ τους ως προς τη σύσταση τους, μιας και το πράσινο τσάι εμπεριέχει πολύ περισσότερες κατεχίνες σε σχέση με το μαύρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή η διαφορά, όχι ως προς το ποσοστό των αντιοξειδωτικών, αλλά ως προς το είδος αυτών, δίνει στο πράσινο τσάι ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι του μαύρου. Ωστόσο, το μαύρο έχει περισσότερη καφεΐνη, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση του οργανισμού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης