Νέα έρευνα έδειξε ότι το να τρώτε μικρές μπουκιές από αρωματικά φαγητά μπορεί να αποδειχθεί καλή στρατηγική για να χάσετε βάρος.

Χρησιμοποιήστε καθημερινά τζίντζερ, στο πλιγούρι, χτυπημένο με ξίδι για ντρέσινγκ σαλάτας ή όταν σοτάρετε μια σάλτσα. Είναι ιδανικό για κάθε ομάδα τροφίμων, από τα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, μέχρι τα φασόλια, το τόφου, το κοτόπουλο, και τα θαλασσινά. Ακόμη η φρέσκια μέντα είναι υπέροχη στο νερό, στο κρύο τσάι, σε πράσινες σαλάτες ή φρουτοσαλάτες και smoothies, ακόμη και με στήθος γαλοπούλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σκόρδο ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα, από μακαρόνια ολικής άλεσης μέχρι ψητά λαχανικά, χούμους και ό,τι άλλο σας αρέσει. Το ξύσμα εσπεριδοειδών χρησιμοποιήστε το σε αρκετά πιάτα, όπως μακαρόνια, φασόλια, γιαούρτι, φρουτοσαλάτα, ακόμη και σε ζεστή σοκολάτα. Το δεντρολίβανο συνοδεύει τέλεια τις πατάτες αλλά και ψητά λαχανικά ή φρούτα. Η κανέλα βοηθά, εξίσου, αν τη ρίξετε στον καφέ σας, σε smoothies, παρφέ με γιαούρτι, δημητριακά, αλλά ταιριάζει απίθανα και με τις φακές ή ρεβίθια στο φούρνο.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης