Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος

Ο μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος Ιωάννης Καλογήρου, εξειδικευμένος στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Ζήσε με υγεία» και έδωσε απαντήσεις για ένα θέμα που στις μέρες μας απασχολεί πολλά ζευγάρια: την εξωσωματική γονιμοποίηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μαρτυρία-κατάθεση ψυχής της Ευαγγελίας ήταν ιδιαίτερα συγκινητική, καθώς η νεαρή κοπέλα, αφού είχε ταλαιπωρηθεί, έμεινε έγκυος με δικό της ωάριο, κάτι που της είχαν αποκλείσει στο παρελθόν.

Με τη συμβουλή και τη βοήθεια του γιατρού κ. Καλογήρου απέκτησε με τη μέθοδο της εξωσωματικής ένα υγιέστατο κοριτσάκι. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι σημαντικό ο γιατρός να σου εμπνέει εμπιστοσύνη και ο Γιάννης Καλογήρου το έχει αυτό, ήταν πάντα δίπλα μου, είμαι πραγματικά χαρούμενη που τον έχω γνωρίσει».


Βιογραφικό
Consultant Dr Ioannis Kalogirou ΜD, DFFP, DRCOG, PhD
Member of General Medical Council UK & Athens Medical Association GR
Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής (ESHRE)
Αριστούχος Διδάκτορας Πανεπιστημίου Αθηνών

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Αποφοίτησε από το Α΄ Λύκειο Κηφισιάς με άριστα.

Πήρε το πτυχίο της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1996 και από το 1997 έως 2005 ειδικεύτηκε και εξειδικεύτηκε στη Μαιευτική και στη Γυναικολογία στην Ελλάδα και στη Μεγάλη Βρετανία.

Ξεχωρίζει η θητεία του ως επιμελητή σε ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Αγγλίας, το UHW, 2000-2003, η εκπαιδευτική άδεια από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου επισκέφτηκε το τμήμα Μαιευτικής και Γυναικολογίας του νοσοκομείου της Ολλανδίας Enschede το 2003 (φυσικός τοκετός και κατ’ οίκον) και η μετάβασή του στις ΗΠΑ, 2004-2005, όπου εργάσθηκε στο τμήμα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Φιλαδέλφειας.

Κατέχει έπειτα από εξετάσεις:

Δίπλωμα Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων Γυναικολόγων Μεγάλης Βρετανίας
Δίπλωμα αναπαραγωγικής και σεξουαλικής υγείας (DFFP) Μεγάλης Βρετανίας
Κρατικό δίπλωμα υπερήχων πάνω στη Μαιευτική-Γυναικολογία
Πιστοποίηση στην εκτέλεση διαγνωστικής κολποσκόπησης από την HSCCP (Ν:000013)
Εκπαιδευτής εκπαιδευτών μαιευτικών επειγόντων (ALSO)

Ο γυναικολόγος-χειρουργός μαιευτήρας Ιωάννης Καλογήρου έχει εκπαιδευτεί και μετεκπαιδευτεί στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και λαπαροσκοπική χειρουργική στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Cardiff University Hospital (Aγγλία) και Penn University Hospital (ΗΠΑ). Έχει εργασθεί δίπλα σε κορυφαίους διεθνώς λαπαροσκόπους γυναικολόγους, όπως Richard Penketh (Αγγλία), Nasar Amso (Αγγλία), Christos Coutifaris (ΗΠΑ).

Έχει μεγάλη εμπειρία στις καθ’ έξιν αποβολές, εφαρμόζοντας τις διεθνείς οδηγίες και πρωτόκολλα, και ως εκπαιδευτής μαιευτικών επειγόντων στις κυήσεις υψηλού κινδύνου.

Είναι μέλος σε περισσότερες από 10 ελληνικές και ξένες επιστημονικές εταιρείες, ασκεί μεγάλο φιλανθρωπικό έργο στις αντίστοιχες οργανώσεις όπου δραστηριοποιείται,  και έχει υπάρξει πρωταθλητής Ελλάδος 1995 στο Light Contact.


Δρ Ιωάννης Καλογήρου
Βασ. Σοφίας & Δ. Αιγινήτου 4, Αθήνα – Στάση Μετρό «Μέγαρο Μουσικής»
Τηλέφωνο: 210 7220629, Φαξ: 210 7245425
Κινητό: 6977 260260

Site: http://www.womanclinic.gr/
email: doctorkalogirou@gmail.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης