ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αδυναμία δείχνει η ΝΕΛ να καλύψει την ακτοπλοϊκή σύνδεση Σάμου – Ικαρίας – Χίου – Λήμνου – Καβάλας και Λήμνου – Θεσσαλονίκης καθώς το πλοίο «Θεόφιλος» δεν μπορεί να αντικαταστήσει το «Ιόνιαν Σκάι» που είχε προγραμματισθεί να φύγει από την γραμμή στα τέλη Ιουνίου, λόγω επίσχεσης εργασίας.

Η ΝΕΛ πρότεινε προς το υπουργείο Ναυτιλίας να αντικαταστήσει το «Θεόφιλος» με το πλοίο «Ταξιάρχης» το οποίο τώρα εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή Λαύριο – Ψαρά – Άγ. Ευστράτιος – Λήμνο – Καβάλα.

Αρχικά το ΥΝΑ, επί Κ. Μουσουρούλη, δέχθηκε την αντικατάσταση του «Θεόφιλος» με το «Ταξιάρχης», αλλά έθεσε βέτο η Γενική Γραμματεία Αιγαίου απορρίποντας το ενδεχόμενο να έρθει στη γραμμή εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν εντονότατες αντιδράσεις απο τους νησιώτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τέλει το υπουργείο υποχρεώθηκε να απορρίψει την πρόταση αντικατάστασης του «Θεόφιλος» με το «Ταξιάρχης» για ένα λόγο παραπάνω επειδή με τον τρόπο αυτό θα μεταφέρονταν το πρόβλημα των γραμμών του «Θεόφιλος» και σε άλλες ακτοπλοϊκές γραμμές.

Στη συνέχεια το υπουργείο πρότεινε στη ΝΕΛ να αναζητήσει πλοίο-αντικαταστάτη μεταξύ των πλοίων εκείνων που είναι δεμένα την περίοδο αυτή.

Η ΝΕΛ δήλωσε στο ΥΝΑ ότι βρήκε αντικαταστάτη το πλοίο «Ιεράπετρα» της ΑΝΕΚ, με την οποία, όπως ενημέρωσε το υπουργείο, έχει έρθει σε συμφωνία.

Τελικά η συμφωνία αυτή δεν υλοποιήθηκε και έτσι με βάσει τη κείμενη νομοθεσία θα πρέπει ή ΝΕΛ να βρει άλλο πλοίο – αντικαταστάτη ή η γραμμή θα κυρηχτεί έκπτωτη και θα αναλάβει άλλη εταιρία τις παραπάνω γραμμές με απευθείας ανάθεση.

theseanation

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης