Πρώτη προτεραιότητα στην ατζέντα του επόμενου Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) θα είναι το αίτημα της Blue Star Ferries της attica group για δρομολόγηση του νεότευκτου πλοίου της, Blue Star Patmos, από 5 Ιουλίου, στη γραμμή Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη, όπως αποφασίστηκε στη μαραθώνια συνεδρίαση του ΣΑΣ. Πιθανή ημερομηνία για την πραγματοποίηση της επόμενης συνάντησης είναι η 22α Ιουνίου.

Η χθεσινή συνεδρίαση του ΣΑΣ διεξήχθη σε τεταμένο κλίμα από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, καθώς η Ναυτιλιακή Εταιρία Λέσβου θεωρεί εκπρόθεσμο το αίτημα της Blue Star Ferries, ενώ πηγές δεν αποκλείουν προσφυγή στη δικαιοσύνη και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έξω από την αίθουσα, όπου πραγματοποιείτο η συνεδρίαση, είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι της NEL εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους.

Η NEL, σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι τη συγκεκριμένη περίοδο δεν υφίστανται δρομολογιακές ανάγκες στη συγκεκριμένη γραμμή, στην οποία δραστηριοποιούνται ήδη έξι πλοία. Σε επιστολή που έστειλε στον αρμόδιο υπουργό, με κοινοποίηση στον πρωθυπουργό, επικαλείται παραβίαση της αρχής της ίσης αντιμετώπισης μεταξύ των ακτοπλοϊκών εταιριών και ζητεί να μη γίνει δεκτή η αίτηση της Blue Star Ferries.

Πηγή: express

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης