ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Διοίκηση της ΠΕΑΘΕΝ εκφράζει την οργή και αγανάκτησή της για τις προκλητικές αξιώσεις του ΣΕΕΝ που έγιναν στα πλαίσια της χθεσινής συνάντησης της Διοίκησης της ΠΝΟ με το Προεδρείο του Συνδέσμου για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

 

Συγκεκριμένα, ζητήθηκε μείωση κατά 15% των μισθών των ΣΣΕ στην επιβατηγό ναυτιλία και μείωση κατά 30% των οργανικών συνθέσεων των πλοίων στον κλάδο του Προσωπικού Γενικών Υπηρεσιών και Τροφοδοσίας, μόλις μια ημέρα μετά την δημοσιοποίηση της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των ναυτεργατών κατά δύο έτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η ΠΕΑΘΕΝ, με την ευκαιρία αυτή, καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την αύξηση αυτή του ορίου εξόδου στην απομαχία.

 

Οι αξιώσεις αυτές των εφοπλιστών γίνονται σε μια στιγμή, που η ανεργία στον κλάδο των Θαλαμηπόλων έχει εκτοξευθεί στο 40%, με 800 ανέργους μέλη της ΠΕΑΘΕΝ να αναζητούν εναγωνίως εργασία για την συντήρηση των ιδίων και των οικογενειών τους.

 

Πρόκειται για απαιτήσεις της εργοδοσίας που οδηγούν εκ του ασφαλούς σε εξόντωση και αφανισμό τον κλάδο των Ελλήνων Θαλαμηπόλων, που προφανώς θα αντικατασταθούν με χαμηλόμισθα αλλοδαπά πληρώματα για την αύξηση της κερδοφορίας των εφοπλιστών αυτών.

 

Από την άλλη μεριά, οι αξιώσεις του ΣΕΕΝ για μείωση κατά 30% της οργανικής σύνθεσης στο Ξενοδοχείο, συνιστά de facto κατάργηση του Π.Δ. 177/74. Κι αυτό γίνεται, όταν οι πραγματικές ανάγκες των πλοίων απαιτούν περισσότερους ναυτικούς για την παροχή του επιπέδου υπηρεσιών για το οποίο διακρίνονται οι Έλληνες Θαλαμηπόλοι, εντός και εκτός Ελλάδος.

 

Ο ΣΕΕΝ φαίνεται να αγνοεί ότι οι Έλληνες Θαλαμηπόλοι, για να ανταποκριθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις απαιτήσεις της εργασίας τους, εργάζονται με εξαντλητικά ωράρια, κάτω από δύσκολες τις περισσότερες φορές συνθήκες, με γνώμονα πάντα την επίτευξη του υψηλότερου επιπέδου υπηρεσιών.

 

Με την ευκαιρία αυτή, η ΠΕΑΘΕΝ δεν μπορεί να μην αναφερθεί στην επικείμενη, σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αύξηση των συντελεστών φορολόγησης των ναυτεργατών, που θα επιφέρει καίριο πλήγμα στον κλάδο μας, κρούοντας εγκαίρως τον κώδωνα κινδύνου.

 

Η Διοίκηση της ΠΕΑΘΕΝ στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ειδικότερα στον ΣΕΕΝ, ότι προτάσεις, όπως αυτές που τέθηκαν από τον Σύνδεσμο, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές από τον κλάδο των Θαλαμηπόλων και γενικότερα από τους ναυτεργάτες οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να μην απεμπολήσουν τα αυτονόητα, που συγχρόνως αποτελούν και ελάχιστα, σε ό,τι αφορά την εργασία και τα επίπεδα μισθών τους.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης