Κοινή Υπουργική Απόφαση και υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος που θα περάσει από το Συμβούλιο της Επικρατείας είναι τα δύο επόμενα βήματα για την επένδυση ύψους 267,7 εκατ. ευρώ της Minoan Group, μετά το ‘’πράσινο φως’’ που έδωσε την περασμένη εβδομάδα το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης εγκρίνοντας την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Παράλληλα με τις θετικές εξελίξεις όσον αφορά τις αδειοδοτικές διαδικασίες, η διοίκηση της εισηγμένης στην αγορά ΑΙΜ του Λονδίνου, εντείνει αυτή την περίοδο, τις επαφές της σε αναζήτηση συνεταίρων για την επένδυση είτε στο κομμάτι της διαχείρισης είτε ακόμη και της απευθείας συμμετοχής επενδυτών στο project, το οποίο ήταν από τα πρώτα που εντάχθηκαν στο fast track.  
Πάντως, παρά τις εγκρίσεις, θα χρειασθεί ακόμη χρόνος για να μπουν οι πρώτες μπουλντόζες στην έκταση των 26.000 στρεμμάτων της Μονής Τοπλού, παρά το γεγονός ότι πλέον οι αντιδράσεις έχουν μετριασθεί στην περιοχή, όπως βέβαια έχει μετριάσει και την ίδια της την επένδυση η εταιρεία. Την περασμένη εβδομάδα υπέρ της επένδυσης, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί σήμερα , τάχθηκαν με ανοικτή επιστολή τους προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης και τους συναρμόδιους υπουργούς (Ο. Κεφαλογιάννη, Ν. Μηταράκη) 21 επαγγελματικοί και παραγωγικοί φορείς του Λασιθίου μεταξύ των οποίων  το Επιμελητήριο Λασιθίου, το Εργατικό Κέντρο, οι Εμπορικοί Σύλλογοι της περιοχής, οι Ενώσεις Ξενοδόχεων, κ.α.. «Από την επενδύτρια εταιρεία αναμένουμε την έναρξη των εργασιών της σε σύντομο χρονικό διάστημα», αναφέρουν στην επιστολή τους οι φορείς, ενώ όσοι-λίγοι- αντιτάχθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου προέβαλαν ως επιχειρήματα, ερωτήματα αναφορικά με την ερημοποίηση και τις θέσεις εργασίας, το ιδιοκτησιακό, τους λόγους για τους οποίους εντάσσονται σε αυτό το ειδικό χωροταξικό το σύνολο της έκτασης των 26.000 στρεμμάτων. Οι υποστηρικτές της επένδυσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο επεσήμαναν ότι θα αναπτυχθούν άμεσα και έμμεσα 4000 θέσεις εργασίας, με το δήμαρχο Σητείας κ. Πατεράκης να αναφέρει «ότι η περιοχή δεν αντέχει άλλο αρνητισμό».
Υπενθυμίζεται εδώ ότι το νέο σχέδιο της Minoan Group προβλέπει 1.936 κλίνες διαμοιρασμένες σε 5 μικρές μονάδες των 350 κλινών και υποδομές που θα έχουν φιλικότερη διάσταση στο περιβάλλον.

newmoney

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης