Ογκώδης συγκέντρωση ναυτεργατών, μελών του ΠΑΜΕ, εργαζομένων στις μεταφορές και συνδικαλιστών βρίσκεται σε εξέλιξη στο λιμάνι του Πειραιά, ως απάντηση στο μέτρο της επιστράτευσης και την πρωινή επιχείρηση των ΜΑΤ, προκειμένου να αποπλεύσουν τα πλοία προς τους νησιωτικούς προορισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ναυτεργάτες δεν υποχωρούν και προειδοποιούν με νέες κινητοποιήσεις. Μάλιστα, έχουν προγραμματίσει πορεία προς το Υπουργείο Ναυτιλίας, ώστε να εντείνουν την πίεση προς τον αρμόδιο υπουργό, Κ. Μουσουρούλη.

Στη συγκέντρωση μετέβη και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία μίλησε στους συγκεντρωμένους. «Το πιστόλι στον κρόταφο των ναυτεργατών το έβαλε η κυβέρνηση, αλλά τις σφαίρες τις έδωσαν οι εφοπλιστές, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι ιδιοκτήτες των μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων. Η απάντηση πρέπει να είναι η επιστράτευση του λαού, για να ανατρέψει αυτήν την πολιτική και όχι μόνο την κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι σήμερα και αύριο θα υπάρξουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και οι επιβάτες καλό είναι να ενημερώνονται προηγουμένως από το Λιμεναρχείο για ενδεχόμενες αλλαγές στον προορισμό τους. Στα περιφερειακά λιμάνια τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ, κ. Γιάννης Χαλάς, σε δηλώσεις του ανέφερε: «Είμαστε εδώ για να αναπτύξουμε το υψηλό αγωνιστικό μας φρόνημα. Σήμερα αποφασίσαμε συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 20/2 και απεργία την ημέρα που θα κατατεθεί για συζήτηση το νομοσχέδιο στη Βουλή. Τώρα θα κάνουμε πορεία στο υπουργείο, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα στον υπουργό ή όποιον άλλο αρμόδιο συναντήσουμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης