Ο Απρίλιος σε αντίθεση με την προδιαγεγραμμένη συνολική μείωση των προσεγγίσεων και κατά επέκταση των επισκεπτών κρουαζιέρας, κινήθηκε ανοδικά σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013 καταγράφοντας αύξηση 35,0% με 14.733 περισσότερους επιβάτες, με υψηλή ποσόστωση όσον αφορά τις πληρότητες των πλοίων που έφτασαν το 89,7%. 
Αναλυτικά κατέφθασαν 56.854 επιβάτες με 29 κρουαζιερόπλοια ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013 είχαν αφιχθεί 42.121 επιβάτες με 30 κρουαζιερόπλοια.
Η σημαντική αύξηση που παρουσιάστηκε οφείλεται και στο γεγονός ότι το Πάσχα ήταν ταυτόσημο ημερολογιακά για καθολικούς και ορθόδοξους και αυτή η συγκυρία ευνόησε το σχεδιασμό των εταιρειών κρουαζιέρας να προσφέρουν ελκυστικά πακέτα διακοπών στα ελληνικά νησιά και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Συγκεκριμένα όλη την Μ. Εβδομάδα έως και την Κυριακή  του Πάσχα κατέπλευσαν 9 κ/ζπλοια με 16.733 επιβάτες με συνολική πληρότητα 93,4% ποσοστό πολύ υψηλό για την εποχή.
Στην συνολική εικόνα του τετράμηνου φαίνεται ξεκάθαρα η μείωση στους επιβάτες με -9,3% με -6.185 και στα κ/ζπλοια -17,1% με 7 λιγότερα. Να υπενθυμίσουμε ότι η φετινή σεζόν θα είναι μειωτική όσον αφορά τους αριθμούς αφίξεων και επιβατών με 90 λιγότερα κ/ζπλοια (μείωση 18,8%) με περίπου 90.000 λιγότερους επιβάτες (μείωση 14%).

Πρώτη επίσκεψη στο λιμάνι της Κέρκυρας του κρουαζιερόπλοιου Seabourn Sojourn
Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας στα πλαίσια των καλών σχέσεων με τις εταιρείες κρουαζιέρας και με σκοπό τη βελτίωση της τοπικής οικονομίας και τη προβολή του τόπου μας, με αφορμή την «παρθενική» προσέγγιση του κρουαζιερόπλοιου Seabourn Sojourn της εταιρείας Seabourn Cruises την Δευτέρα  28.04.2014 οργάνωσε μια μικρή υποδοχή με την χορωδία των Κερκυραίων Λαϊκών Τροβαδούρων να υποδέχεται με τραγούδια ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου τους επισκέπτες. Επίσης αντιπροσωπεία του ΟΛΚΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο κ.κ. Σπύρο Ανδριώτη, παρουσία του τοπικού Ναυτικού Πράκτορα κ.κ. Γεώργιου Αυγούστη, εκπροσώπου της εταιρείας Charitos Enterprises, επισκέφθηκαν τον καπετάνιο κ.κ. Mark Dexter στην γέφυρα του πλοίου, όπου ανταλλάγησαν αναμνηστικά δώρα και έγινε ενημέρωση από πλευράς ΟΛΚΕ για τις εργασίες που εκτελούνται στο λιμάνι, ενώ ακολούθησε συζήτηση για την πορεία της Κρουαζιέρας.
portnet

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης