Μεγάλη επιχείρηση των εσωτερικών υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος, βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες στο Λιμεναρχείο της Πάτρας.
Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, από το περασμένο Σάββατο βρίσκονται στην Αχαϊκή πρωτεύουσα 6-7 άνδρες της ειδικής υπηρεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας, για να ερευνήσουν καταγγελίες που έχουν φτάσει στα γραφεία, για οικονομικές ατασθαλίες και όχι μόνο.
Δεν πρόκειται για έναν έλεγχο ρουτίνας, όπως αυτούς που συνηθίζεται να υφίστανται οι δημόσιες υπηρεσίες, αλλά για συγκεκριμένες πράξεις, που αν τελικά στοιχειοθετηθούν,  αρκετοί θα χάσουν τον ύπνο τους!
Πιο συγκεκριμένα, οι άνδρες των εσωτερικών υποθέσεων ερευνούν περιπτώσεις που το δημόσιο έχασε έσοδα από παρατυπίες στον τρόπο ζύγισης των φορτηγών αυτοκινήτων, κατά τη φόρτωσή τους σε πλοία για την Ιταλία.
Χαρακτηριστικά  λέει στο zouglaport  πηγή, υπήρχε αυτοκίνητο που ενώ ζύγισε 55, στα χαρτιά πέρασε με 40!!!
Οι καταγγελίες αφορούν και άλλες όμως περιπτώσεις από μικρότερες παραβάσεις και άσκοπη χρήση σφραγίδας, μέχρι και σε περιπτώσεις βοήθειας σε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών.
Μέχρι τώρα η ειδική ομάδα του ΥΕΝ, συλλέγει στοιχεία κι απ ότι λένε πηγές του Υπουργείου, τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν καταθέσεις σχεδόν από όλους τους  αξιωματικούς που υπηρετούν στο Λιμεναρχείο της Πάτρας.
Προφανώς το ρεπορτάζ έχει …μπόλικο «ζουμί» και το zouglaport θα βρίσκεται συνεχώς σε εγρήγορση για τις όποιες εξελίξεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης