Την άμεση επαναλειτουργία του εμπορικού τμήματος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και την επίλυση των προβλημάτων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ζητεί η Ένωση Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο ναυπηγεία, σε συνδυασμό με τη στάση που κρατούν οι συνδικαλιστές οργανώσεις στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, έχουν ως αποτέλεσμα να κλείνουν επιχειρήσεις, να έχει φτάσει στα όριά της η εργατική οικογένεια και οι εργοδότες να οδηγούνται στη φυλακή με χιλιάδες προβλήματα και υποχρεώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, η Ένωση καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου, κατηγορώντας το ότι, με τις απεργιακές κινητοποιήσεις που εξαγγέλλει, «κανένας πλέον δεν θέλει να φέρει το καράβι του για επισκευή στο Πέραμα».

«Η στάση σας και ο σκοπός σας είναι να διαλύσετε τη Ζώνη για να έχουν δουλειά τα ναυπηγεία στην Κίνα και στη γειτονική Τουρκία. Δεν σας ενδιαφέρει ο χώρος», σημειώνει η εργοδοτική Ένωση. Από την άλλη πλευρά, το συνδικάτο καταγγέλλει ότι μέρος του γενικότερου σχεδίου είναι και η παράδοση του λιμανιού του Πειραιά στα μονοπώλια και η αλλαγή χρήσης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης».

Στον αντίποδα, η Ένωση Ναυπηγοεπισκευαστών ζητεί και αυτή από την πολιτεία τη χωροθέτηση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, τη δημιουργία ενιαίου φορέα που μπορεί να ενταχθεί σ’ αυτόν και το σημερινό τμήμα του εμπορικού τμήματος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, με συμμετοχή στο δ.σ. και των χρηστών του λιμανιού, ώστε να εξασφαλιστεί έτσι η βιωσιμότητα της Ν/Ζώνης και να μείνει σε ελληνικά χέρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης