Στις κεφαλαιαγορές καταφεύγει η Freeseas του Ίωνα Βαρουξάκη προκειμένου να αντλήσει περίπου 22 εκατ. δολ.
 
Η εισηγμένη στον Nasdaq ναυτιλιακή εταιρία ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες πως προτίθεται να πουλήσει μετατρέψιμες προνομιούχες μετοχές και warrants (Series C) αξίας 25 εκατ. δολ.
 
Η αρχική τιμή για κάθε μετοχή ορίστηκε στα 1,09 δολ. το λιγότερο και η μεγαλύτερη κοντά στο κλείσιμο του ταμπλό.
 
Αν όλα πάνε σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Freeseas και συγκεντρωθεί το ποσό των 22 εκατ. δολ., ο επικεφαλής της ναυτιλιακής, Ίων Βαρουξάκης έχει δηλώσει πως η ρευστότητα αυτή θα χρησιμοποιηθεί για να ξεχρεώσει τις οφειλές της προς την Credit Suisse.
 
Είχε προηγηθεί ένα αρχικό «κούρεμα» των υποχρεώσεων σχεδόν 15 εκατ. δολ. από την τράπεζα μετά από «πυρετώδεις» διαπραγματεύσεις, καθώς η εταιρία φερόταν να οφείλει μέχρι πρότινος συνολικά το ποσό των 37 εκατ. δολ.
 
Με την καταβολή των 22 εκατ. δολ. η εταιρία και οι θυγατρικές της θα «σβήσουν» όλο το χρέος που έχουν προς την Credit Suisse, ενώ όσα χρήματα περισσέψουν θα αξιοποιηθούν για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, μεταξύ των οποίων και οι νέες επενδύσεις σε πλοία.
 
Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που μια δανείστρια τράπεζα προχωρά σε «γενναίο» haircut οφειλών, όπως συνέβη και στην περίπτωση της Freeseas.
 
Αν και η αλήθεια είναι πως το τραπεζικό σύστημα είναι πιο επιφυλακτικό σε τέτοιες περιπτώσεις.
dealnews

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης