Η Danaos Corp στην Ελλάδα επιβεβαίωσε την πώληση τριών από τα παλιότερα κοντέινερσιπ της, σε συμφωνίες που θα της επιφέρουν σχεδόν 35 εκατομμύρια δολάρια.
Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Danaos ανακοίνωσε ότι το χωρητικότητας 4.700 teu και κατασκευασμένο το 1992 πλοίο Duka, πουλήθηκε για 11 εκατομμύρια δολάρια και παραδόθηκε στο νέο ιδιοκτήτη του αυτό το μήνα.
Όπως αναφέρει στην τριμηνιαία της έκθεσή, αποκόμισε επιπλέον 11,1 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση του χωρητικότητας 4.700 teu και κατασκευασμένο το 1992 Commodore. Σύμφωνα με προηγούμενες πληροφορίες, το συγκεκριμένο πλοίο πωλήθηκε στην Ινδία, με την τιμή να είναι ανεβασμένη εξαιτίας της βάρους 85 τόνων χάλκινης προπέλας του.
Το τελευταίο πλοίο που πρόκειται να πωληθεί είναι το χωρητικότητας 4.800-teu και κατασκευασμένο το 1991 πλοίο “Μυτιλήνη”, για το οποίο η Danaos λέει ότι εξασφάλισε 12 εκατομμύρια δολάρια. Την περασμένη εβδομάδα αναφέρθηκε ότι το πλοίο είχε σταλεί για παλιοσίδερα στην Ινδία, στην τιμή των 509 δολαρίων ανά ldt.
Η Danaos, η οποία κατοχύρωσε κέρδη 8,4 εκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο, μειωμένα κατά ένα τρίτο σε σχέση με πέρυσι, έχει 57 κοντέινερσιπ στο όνομά της.
Μέχρι στιγμής έχει προχωρήσει στην πώληση επτά πλοίων για το τρέχον έτος.
e-nautilia

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης