Εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου το ειδικό σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση της πειρατείας σε κυπριακά πλοία.

Με την έγκριση του νομοσχεδίου, θεσμοθετείται και ρυθμίζεται λεπτομερώς η έννομη παροχή ένοπλης συνοδείας από ειδικά καταρτισμένους και πιστοποιημένους φρουρούς, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου ΚΝΕ , το οποίο εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο νόμο ψήφισε πρόσφατα και το ελληνικό Κοινοβούλιο, με στόχο την προστασία των Ελλήνων ναυτικών και των υπό ελληνική σημαία πλοίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΚΝΕ, ως ο επίσημος εκπρόσωπος της Κυπριακής Ναυτιλιακής Βιομηχανίας, είχε συνεργαστεί πολύ στενά με την Κυπριακή Ναυτιλιακή Διοίκηση κι ειδικά με το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας, για την προετοιμασία αυτού του σημαντικού νομοσχεδίου εδώ και ένα χρόνο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο.

Ο νόμος κατά της πειρατείας θα αποτελέσει μία απάντηση στη σύγχρονη «γάγγραινα» του φαινομένου της πειρατείας, που ταλανίζει την παγκόσμια ναυτιλία και έχει πάρει πολύ ανησυχητικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια με την παράνομη σύλληψη δεκάδων πλοίων και την κράτηση ναυτικών κάτω από απάνθρωπες συνθήκες συμπεριλαμβανομένων βασανισμών, τραυματισμών ακόμη και εκτελέσεων, έναντι απαιτήσεων καταβολής λύτρων εκ μέρους των πλοιοκτητών για την απελευθέρωσή τους, επισημαίνει το ΚΝΕ. Υπογραμμίζεται ότι το κόστος της πειρατείας για το διεθνές εμπόριο το έτος 2010, μόνο, είχε υπολογιστεί στα 12 δισ. δολάρια.

ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης