Σε επενδύσεις ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων προχώρησε η Latsco Shipping Ltd που είναι ο ναυτιλιακός βραχίονας του Ομίλου Λάτση συνεχίζοντας τη δυναμική παρουσία της οικογένειας στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή τη μακρά και επιτυχημένη δραστηριοποίησή της στον τομέα της Ναυτιλίας γιόρτασε η Latsco Shipping Ltd, με την εκδήλωση που οργάνωσε την Τετάρτη 4 Ιουνίου, στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων 2014. O κ. Πάρις Κασιδόκωστας Λάτσης εκ μέρους της οικογενείας Λάτση και η διοίκηση της εταιρείας καλωσόρισαν τους εκατοντάδες Έλληνες και ξένους καλεσμένους τους, στο Μέγαρο Παλλάς Αθηνά, στην Κηφισιά.

«Η σημερινή εκδήλωση σηματοδοτεί τη δυναμική επαναφορά του Ομίλου Λάτση στον τομέα της Ναυτιλίας. Το 1947 ο παππούς μου, ο Γιάννης Λάτσης, απέκτησε το πρώτο του βαπόρι, το ‘Εφφη’. Η αγάπη του για τη θάλασσα και τους ανθρώπους της τον συνόδευσαν σε όλη του τη ζωή και εγώ προσωπικά μεγάλωσα με αυτά τα βιώματα και τα ίδια συναισθήματα για τη ναυτοσύνη» δήλωσε ο κ. Πάρις Κασιδόκωστας Λάτσης: «Αισθάνομαι μεγάλο το βάρος της ευθύνης αλλά ταυτόχρονα είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που έχω αναλάβει, εκ μέρους της οικογενείας μας, να συνεχίσω το έργο που ξεκίνησε ο Γιάννης Λάτσης στον τομέα της Ναυτιλίας. Με τις σημαντικές νέες επενδύσεις που κάναμε το τελευταίο διάστημα, ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων και με τη διοικητική αναδιοργάνωση που δρομολογήσαμε, φιλοδοξούμε να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο στην 70χρονη ναυτιλιακή ιστορία του Ομίλου μας».

Από την πλευρά του, ο κος Γιώργος Μαργαρώνης, που ανέλαβε τη Γενική Διεύθυνση της Latsco Shipping Ltd στις αρχές του 2014, ανέφερε: «Όραμα όλων των στελεχών και εργαζομένων της εταιρείας μας είναι η δημιουργία μιας δυναμικής και πρωτοπόρας εταιρείας που θα διαχειρίζεται ένα σύγχρονο στόλο υγραεριοφόρων πλοίων καθώς και πλοίων μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου. Βασικές προτεραιότητες της προσπάθειάς μας είναι η δημιουργία θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων, η ασφάλεια των ναυτικών μας, η προστασία του περιβάλλοντος και η περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου της ελληνικής ναυτιλίας στον παγκόσμιο χάρτη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H εταιρεία Latsco Shipping Ltd έχει την έδρα της στο Λονδίνο και σε συνεργασία με την Consolidated Marine Management, που έχει αναλάβει την τεχνική και λειτουργική διαχείριση, έχουν 14 πλοία ( 7 ΜRs, 5 VLGCs και 2 LR2s) και έχουν ήδη βάλει παραγγελίες για άλλα 12 πλοία ( 5 ΜRs, 4 VLGCs και 3 LR2s) σε ναυπηγεία της Κορέας με παραδόσεις από το 2014 έως το 2016.

Την εκδήλωση στο κτήριο Παλλάς Αθηνά, που στεγάζει από τον Απρίλιο του 2014 την ναυτιλιακή δραστηριότητα του Ομίλου Λάτση στην Ελλάδα, τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της πολιτείας, του εφοπλιστικού κόσμου και όλων των κλάδων των ναυτιλιακών επιχειρήσεων.


newmoney

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης