Συγχωνεύσεις βλέπει στην αγορά του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG)  ο Πήτερ Λιβανός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης στο NYSE ναυτιλιακής εταιρείας GasLog.

Η αγορά του LNG, απαιτεί πολύ καλές σχέσεις με τους ναυλωτές και ειδική τεχνογνωσία. Δεν προσφέρεται γα εύκολη κερδοσκοπία. Όσοι την αντιμετώπισαν κατά αυτόν τον τρόπο και έχουν πλοία υπό ναυπήγηση δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσουν δυσκολίες όσο θα πλησιάζουν οι ημέρες παραλαβής των πλοίων και δεν θα υπάρχουν συμβόλαια ναύλωσης, εκτιμά ο κ. Λιβανός και θεωρεί ότι θα υπάρξουν πιέσεις για συγχωνεύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την πορεία της αγοράς του LNG ο κ. Λιβανός εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι ναύλοι θα διατηρηθούν μακροπρόθεσμα σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα. Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της βιομηχανίας υγροποιημένου φυσικού αερίου για την δημιουργία νέων επενδυτικών έργων αναμένεται να δημιουργήσουν αυξημένες απαιτήσεις για πλοία μεταφοράς LNG, σημείωσε. Επίσης πρόσθεσε ότι αναμένεται αύξηση των εξαγωγών από τις ΗΠΑ, ενώ και οι δυνατότητες της αγοράς LNG στην Ανατολική Αφρική αυξάνονται. Η ζήτηση από την Ιαπωνία παραμένει ισχυρή και η Κίνα συνεχίζει να αναπτύσσει τις εισαγωγές της.

Η GasLog ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο έσοδα αυξημένα κατά 0,2 εκατ. δολ. ή 1,4% στα 16,7 εκατ. δολ. σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2011, και ζημιές ύψους 3,5 εκατ. δολ έναντι κερδών 4,4 εκατ. δολ το δεύτερο τρίμηνο του 2011. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανήλθαν στα 2,6 εκατ. δολ έναντι 4,4 εκατ. δολ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011. Τα αποτελέσματα επιβαρύνθηκαν κυρίως από αυξημένα γενικά έξοδα και έξοδα διοίκησης αλλά και χρηματοοικονομικά κόστη.

Η GasLog αναμένεται να καταβάλλει μέρισμα ύψους 0,11 δολαρίων ανά μετοχή στο τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Έχει ήδη δυο πλοία μεταφοράς LNG εν λειτουργία και άλλα οκτώ υπό ναυπήγηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Theseanation.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης