Διαβουλεύσεις, με στόχο την εναρμόνιση και τυποποίηση των ελέγχων σε όλα τα λιμάνια του κόσμου (Port State Control) θα ξεκινήσει η  Διεθνής Ένωση Εφοπλιστών Ξηρού Φορτίου (Intercargo).
Η Intercargo  κυκλοφόρησε την τελευταία ετήσια έκθεσης της για τα πλοία ξηρού χύδην φορτίου (Benchmarking Bulk Carriers 2011-12). Η  έκδοση περιέχει έναν πλούτο στατιστικών στοιχείων σχετικά με τον όγκο του παγκόσμιου στόλου μεταφοράς ξηρού φορτίου, τα αποτελέσματα των ελέγχων των πλοίων, τα ατυχήματα κ.α.
«Η έκθεσή μας τονίζει και πάλι τη σημασία μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης για τις επιθεωρήσεις από τα Port State Control”, δήλωσε ο Rob Lomas, γενικός γραμματέας της Intercargo.
Τα PSC  είναι γενικά ένας αποτελεσματικός μηχανισμός για την προώθηση της ποιότητας, και υπευθυνότητας, και οι πλοιοκτήτες δεν θα πρέπει να φοβούνται τις συνέπειες των ελέγχων, συμπλήρωσε και τόνισε ότι,  δεδομένων των διαφορών που υπάρχουν ανάμεσα σε διάφορους οργανισμούς ελέγχου (MOUs), η Intercargo θα ξεκινήσει συζητήσεις με στόχο την τυποποίηση και εναρμόνιση των συστημάτων ελέγχου (PSC) σε όλο τον κόσμο.
Από τα βασικά στατιστικά στοιχεία της φετινής έκθεσης της Intercargo που ξεχωρίζουν είναι η μείωση του μέσου όρου ηλικίας του παγκοσμίου στόλου ξηρού χύδην φορτίου στα 10,4 έτη αλλά και η μείωση του συνολικού αριθμού των πλοίων που κρατούνται κατά τους ελέγχους.

πηγή: the sea nation

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης