ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) «Ob River», πλοιοκτησίας της ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακής εταιρείας Dynagas του κ. Γιώργου Προκοπίου και ναυλωμένο από την Gazprom Marketing & Trading, θα είναι το πρώτο, αυτού του τύπου, στον κόσμο που θα περάσει από το «Βόρειο Πέρασμα» το Northern Sea Route (NSR) αυτό το μήνα. Το «Ob River» θα διασχίσει το Northern Sea Route χωρίς φορτίο με ρότα από Νότιο Κορέα προς τη Δυτική Ευρώπη.

Εχει προγραμματιστεί να περάσει το Cape Dezhnev και να εισέλθει στην Chukchi Sea, για να συναντήσει ένα πυρηνοκίνητο ρωσικό παγοθραυστικό, στις 9 Οκτωβρίου.

Στο πρόσφατο παρελθόν το «Ob River» είχε και πάλι απασχοληθεί σε πολικές συνθήκες, όταν ναυλώθηκε από την Gazporm για τη μεταφορά φορτίου LNG από το κοίτασμα «Sakhalin-2».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συλλογή στοιχείων

Σύμφωνα με τον κ. Nikolai Grigoriev, στέλεχος της Gazprom Marketing & Trading, το συγκεκριμένο ταξίδι έχει στόχο τη συλλογή στοιχείων προκειμένου να επαληθευθεί ότι το πέρασμα προσφέρεται για την ασφαλή μεταφορά φυσικού αερίου. Ο κ. Tony Lauritzen, εμπορικός διευθυντής της Dynagas, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με την Gazprom σε αυτό το ταξίδι.

ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης