Το φορτηγό πλοίο Mohamed H, ανατράπηκε χθες στην Μαύρη Θάλασσα, στο λιμάνι της Βάρνα, ενώ το ήταν φορτωμένο με σάκους σόδα. Το πλοίο φαίνεται ότι έχασε τη σταθερότητα του λόγω μετατόπισης φορτίου.


Σύμφωνα με τον αξιωματικό του Βουλγάρικου Λιμανιού Bozhidar Chaparov, κανένα μέλος του  πληρώματος δεν τραυματίστηκε και η περιοχή γύρω από το πλοίο έχει αποκλειστεί.
Το πλοίο κουβαλούσε 30.000 τόνους καυσίμων, γι΄ αυτό, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε διαρροή πετρελαίου περιβλήθηκε γύρω-γύρω με φράγματα, ενώ στάλθηκε και μια μηχανή διαχωρισμού του πετρελαίου από το θαλάσσιο νερό (skimmer).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Προκαταρκτικές έρευνες έδειξαν ότι το περιστατικό συνέβη επειδή δεν τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας και όλα τα αναγκαία μέτρα κατά τη διάρκεια της φόρτωσης.
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι τα μέλη του πληρώματος πηδούσαν στη θάλασσα σε κατάσταση πανικού, ενώ το σκάφος είχε πάρει κλίση.
Επί του παρόντος, το πλοίο εκφορτώνεται από τη δεξιά πλευρά, αυτή που έχει γείρει. Σύμφωνα με τις αρχές, η εκφόρτωση θα διαρκέσει αρκετές ημέρες.
e-nautilia

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης