Θεέ μου τι χάλι ήταν αυτό με τους τηλεοπτικούς ξερόλες και τον κάθε ειδικό και μη, που βγήκαν στα παράθυρα μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο υπό ιταλική σημαία πλοίο το οποίο είχε ναυλώσει η ΑΝΕΚ για το δρομολόγιο Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ανκόνα.
Έβγαινε από τα ρούχα του από όσα άκουγε ο κάθε τηλεθεατής και αναρωτιόταν αν οι περισσότεροι είχαν την αίσθηση ότι προσφέρουν κάποια υπηρεσία για να σωθούν οι επιβάτες του φλεγόμενου σκάφους. Πρωί Κυριακής τρεις ώρες μετά τη γνωστοποίηση του συμβάντος και παρουσιαστής ωρυόταν να πληροφορηθεί ποιος έχει την τελική ευθύνη από ελληνικής πλευράς και συντονίζει την επιχείρηση. Λες και δεν ήξερε ότι το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Δηλαδή, υπήρχε περίπτωση να είχε λόγο και άποψη το υπουργείο …Δικαιοσύνης; Αμ κάποιος άλλος που είπε το φοβερό και τρομερό ότι πέντε πλοία και δύο ρυμουλκά προς παροχή βοήθειας είναι «καθ’ οδόν»!.. Άκου «καθ΄ οδόν». 
Πλοίαρχος της ακτοπλοΐας που είχε φάει με το κουτάλι το Αιγαίο και είχε γίνει πρωτοσέλιδος άπειρες φορές στο παρελθόν για τη ναυτοσύνη του, είχε πιάσει στασίδι σε κανάλι και έκανε κριτική επί παντός επιστητού! Μα είναι ζήτημα αν μία φορά είπε μία καλή κουβέντα (έστω μία) για τις προσπάθειες διάσωσης τόσων συνανθρώπων μας. Το ένα του μύριζε, το άλλο του βρώμαγε.
Στις 10 το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτ. Βαρβιτσιώτης κάνει δηλώσεις σε όλους τους δημοσιογράφους για την κατάσταση μέχρι εκείνη την ώρα και μία ώρα αργότερα ξεκινά γνωστός δημοσιογράφος τη τηλεοπτική του εκπομπή. Η πρώτη του κουβέντα μετά τη καλημέρα ήταν ότι «ο υπουργός Ναυτιλίας δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του να βγει στην εκπομπή!..» Δηλαδή έπρεπε ο υπουργός να μη βρίσκεται στο θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και να συντονίζει το έργο διάσωσης, αλλά να βγαίνει σε κάθε εκπομπή και να λέει, δε ξέρω κι εγώ τι.
Έχει παραγίνει το κακό με κάποιους συναδέλφους οι οποίοι έχουν ξεφύγει από το ρόλο τους. Κουνάνε το δάχτυλο δεξιά και αριστερά ως οι μόνοι αδέκαστοι και δίνοντας την εντύπωση πως γνωρίζουν τα πάντα. Δεν είναι έτσι αγαπητοί «φωστήρες». Χαμηλώστε λίγο το κεφάλι γιατί ο κόσμος έχει και κρίση και γνώση…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης