Είναι προφανές ότι το κτίριο της Σκουζέ, εκεί όπου βρίσκονται τα δικαστήρια Πειραιά, είναι ακατάλληλο και το αίτημα για μετεγκατάστασή τους σε άλλο σημείο της πόλης, διαρκές.
Το τελευταίο διάστημα άνοιξε και πάλι η κουβέντα. Που να πάνε όμως;
Ποιος θα αναλάβει το κόστος, κι άλλων λουκέτων στον πολύπαθο Πειραιά αφού αρκετοί επιχειρηματίες ζουν από τα δικαστήρια.
Το ενδεχόμενο του Κεράνη στην Πειραιώς προκαλεί αντιδράσεις απ όλους. Στο δημοτικό συμβούλιο δε, καταγγέλλονται έως και ύποπτες ή υπόγειες διεργασίες με συμφωνία που έχει γίνει ήδη με επιχειρηματία!
Ας δούμε όμως λίγο πιο ψύχραιμα τα δεδομένα:
*ΣΗΜΕΙΟ 1: Ο Κεράνης στην Πειραιώς. Δεν χρειάζεται να σημειωθεί κάτι άλλο σ αυτή την χιλιοειπωμένη ιστορία και δεδομένο είναι πως αν τελικά καταλήξουν εκεί τα δικαστήρια, ερημώνει κι άλλο ο Πειραιάς.
*ΣΗΜΕΙΟ 2: Ο Πύργος του Πειραιά. Ένα άλλο σημείο που έχει συζητηθεί είναι ο πύργος του Πειραιά στο λιμάνι. Καλό σημείο! Με απεριόριστο χώρο, εύκολη πρόσβαση αφού ο ηλεκτρικός σταθμός είναι δυο στενά από εκεί και ωραία … θέα! Στα αρνητικά, οι επιπτώσεις από πιθανές σοβαρές προσαγωγές στο ήδη επιβαρυμένο δρόμο της Ακτής Μιαούλη, αφού αν χρειαστεί η αστυνομία να κλείσει σημεία για μεταγωγή ο μοναδικός δρόμος που ενώνει τον Πειραιά με τη Δραπετσώνα, τέλος!
Άλλο αρνητικό που είναι όμως για τους προληπτικούς, είναι η «κατάρα» του πύργου, αφού ότι έχει ανοίξει εκεί όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει στεριώσει!
*ΣΗΜΕΙΟ 3: Ράλλειος. Κατά τη γνώμη μου το καλύτερο κομμάτι. Βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της πόλης στην πλατεία Κοραή, εκεί όπου σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμος και ο σταθμός του Μετρό. Ο Δήμαρχος Πειραιά έχει πει ότι το κουφάρι της Ραλλείου θα γκρεμιστεί και θα γίνει πάρκο με υπόγεια πάρκινγκ. Σωστό κι αυτό, με δεδομένο το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.
Αν όμως γίνονταν εκεί τα δικαστήρια θα επιβαρυνόταν κι εδώ όπως στο λιμάνι ο κεντρικός της Ηρώων Πολυτεχνείου;
*ΣΗΜΕΙΟ 4: Κτίριο Αστυνομίας. Γιατί όχι; Από την ανάκριση στο εδώλιο!
*ΣΗΜΕΙΟ 5: Ευελπίδων. Να φύγουν εντελώς και να διαβιβάζονται οι δικογραφίες στα δικαστήρια της Ευελπίδων! Όσο κι αν ακούγεται αδύνατο και ανόητο, έχει πέσει και αυτό σε τραπέζι συζήτησης.
Ερωτήματα:
*Θέλουμε να μείνουν; ΝΑΙ. Είναι η συντριπτική απάντηση των πολιτών του Πειραιά σε άτυπα γκάλοπ. Η πλειοψηφία δεν θέλει με τίποτα να πάνε στον κεράνη.
*Μπορούμε να τα κρατήσουμε στον Πειραιά;
Η αλήθεια είναι ότι η απόφαση είναι θέμα κεντρικής διοίκησης. Και μπλέκονται πολλοί. Από το υπ. Δικαιοσύνης και το ΤΑΙΠΕΔ, μέχρι τον Δήμο και τον επιχειρηματικό κόσμο.
Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος έχει τη δυνατότητα με την πυγμή και τα επιχειρήματά του να πετύχει το καλύτερο για την πόλη. Προφανώς και ο ίδιος να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος για το θέμα αυτό, αφού για όποια απόφαση θα κατηγορηθεί από την αντιπολίτευση.
Και για να μη γίνει αυτό, η γνώμη του zouglaport είναι να γίνουν τα εξής και άμεσα:
*Να φέρει το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος με τις προτάσεις για τα επικρατέστερα σημεία. Να ενημερώσει τις παρατάξεις για τις επαφές που έχει κάνει με το Υπ. Δικαιοσύνης και το ΤΑΙΠΕΔ και το αποτέλεσμα των συζητήσεων. Να ακουστούν οι προτάσεις όλων και να επιχειρηματολογήσουν πάνω στη θέση τους.
*Να γίνει δημοψήφισμα μετά τη συζήτηση του Δημοτικού συμβουλίου με τις προτάσεις που προκρίνονται και να αποφασίσει ο πειραικός λαός για το που πρέπει να μεταστεγαστούν τα δικαστήρια.
*Με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ο Δήμαρχος και με την πλειοψηφία του Δημοτικού συμβουλίου, κάνει τις τελικές συζητήσεις με Υπουργείο και ΤΑΙΠΕΔ, ώστε να καταστεί σαφές πως η απόφαση του λαού της πόλης, είναι αυτή.
Και έτσι για άλλη μια φορά ο Πειραιάς θα είναι πρωτοπόρος και θα δείξει και στους υπόλοιπους δήμους, ότι όταν οι πολίτες θέλουν, μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στην ποιότητα ζωής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης