Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τον Πειραιά, σχετικά με τις υποψηφιότητες για τον Δημαρχιακό Θώκο.
Αν και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο νυν Δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος θα είναι ξανά υποψήφιος, ακόμη και ο ίδιος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, αν και έλεγε από το καλοκαίρι πως τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε θα το ανακοίνωνε.
Πιθανά, λένε οι καλά γνωρίζοντες τον Πειραιώτη πολιτικό, να περιμένει να δει τι θα πράξουν οι αντίπαλοί του και ανάλογα να κινηθεί.
Αν και όπως λένε οι ίδιες πηγές, θεωρητικά αυτή την περίοδο και μέχρι τις εκλογές, ο Δήμαρχος δεν έχει αντίπαλο.

Τι σκέφτονται όμως οι πολιτικές παρατάξεις;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο κι αν στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα κόμματα λένε ότι δεν πρέπει να στηρίζουν τους υποψηφίους, τόσο «σπρώχνουν» είτε έμμεσα είτε άμεσα τον δικό τους υποψήφιο.

Και είναι αλήθεια ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ, οι εκλογές αυτές, όπως και οι ευρωεκλογές, είναι ένα στοίχημα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Θεωρείται δεδομένο λοιπόν πως ο Βασίλης Μιχαλολιάκος θα είναι και πάλι υποψήφιος και υποστηριζόμενος από το κυβερνών κόμμα. Θα το ανακοινώσει πιθανά μετά τις γιορτές. Στις δημόσιες δηλώσεις βέβαια, πιθανά να διατυμπανίζει ή και να το ζητήσει από τον Σαμαρά, να μη δηλώσει στήριξη στο πρόσωπό του, ώστε να κριθεί από τον πειραιώτικο λαό με βάση το έργο που αφήνει και όχι την πολιτική του θέση.
Το ερώτημα που προκύπτει σε μια τέτοια περίπτωση είναι ένα:

Υπάρχει αντίπαλος για τον Μιχαλολιάκο στον Πειραιά;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ονοματολογία και μάλιστα όσο πιο πολύ πλησιάζουμε στις εκλογές, θα είναι μεγάλη. Ήδη έχουν ακουστεί τα ονόματα των Δρίτσα, Βερνίκου και Σοφίας Σακοράφα.
Από την άλλη υπάρχει και η εναλλακτική των ανεξάρτητων υποψηφίων όπως του Ιωσήφ Βουράκη, που πληροφορίες λένε ότι έχει ήδη έτοιμη την ομάδα Πειραιωτών, γνωστών και αγνώστων που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο.
Κι έπειτα, οι δημοσκοπήσεις στα κόμματα για τα πρόσωπα στις κατά τόπους γειτονιές, δίνουν και παίρνουν.
Όταν στις συσκέψεις των κομμάτων ρίχνεται στο τραπέζι το πρόσωπο, εκτός από τις προσωπικές εκτιμήσεις του καθενός, σειρά παίρνουν και οι δημοσκόποι για να ανακαλύψουν πόσο αγαπητό είναι το συγκεκριμένο πρόσωπο.
Επιπλέον υπάρχει κι ένα ακόμη θέμα στις συγκεκριμένες εκλογές. Κυβέρνηση δεν είναι μόνη της η Νέα Δημοκρατία. Έχει μαζί της και το ΠΑΣΟΚ. Γιατί να μην … συνεταιριστούν και σε αυτές τις εκλογές;
Θα επιλέξουν από κοινού υποψηφίους; Κι αν ναι, θα κάνει καλό ή κακό αυτό στον υποψήφιο;

Όπως και να χει μπαίνουμε σε μια μακρά πολιτική και εκλογική περίοδο που μπορεί να κρύβει εκπλήξεις. Για παράδειγμα μπορεί κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο βουλευτικών πρόωρων εκλογών, αν συνεχιστεί η αντίδραση των «ανταρτών» στα κόμματα της κυβέρνησης, σε θέματα κοινωνικά;
Γιατί αν οι βουλευτικές γίνουν πριν τις Δημοτικές, τότε το εκλογικό σώμα θα έχει διαφορετική ψυχολογία, αν τα πράγματα έχουν αλλάξει.
Είδωμεν!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης