Τα φλέγοντα ζητήματα στον τομέα του τουρισμού τέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης του υφυπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Νίκου Νικολόπουλου και του ειδικού γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Μιχάλη Χάλαρη με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον κλάδο, όπως η μετενέργεια, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, η πρακτική άσκηση ανέργων από την Ανατολική Ευρώπη που εργάζονται στα ξενοδοχεία με τριτοκοσμικές αποδοχές, η ανασφάλιστη εργασία, η παράνομη και αδήλωτη εργασία σε ορισμένες τουριστικές περιοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε στους εκπροσώπους της ομοσπονδίας ότι κατόπιν εντολής του στον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ, σε καθημερινή βάση όλοι οι επιθεωρητές εργασίας στην τουριστική Ελλάδα θα κάνουν ελέγχους και θα εφαρμόζουν πλήρως την προβλεπόμενη εργατική νομοθεσία.

Επίσης ο υφυπουργός Εργασίας με την παρουσία του κ. Χάλαρη συναντήθηκε με την Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού. Στη συνάντηση τέθηκαν τα εργατικά ζητήματα που αφορούν τον κλάδο των ελληνικών τουριστικών γραφείων, των επιχειρήσεων τουριστικών λεωφορείων και των σκαφών αναψυχής.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Νικολόπουλος τούς ενημέρωσε ότι εξετάζεται η δυνατότητα κατάργησης γραφειοκρατικών διαδικασιών που αφορούν το βιβλίο δρομολογίων, ρεπό κ.ά. Επίσης δρομολογείται ο υποχρεωτικός έλεγχος μέσω ηλεκτρονικού ταχογράφου και η εφαρμογή του ΕΚ 561 που διασφαλίζει τον απόλυτο έλεγχο στην εργασία και την απασχόληση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Express

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης