Τελικά όσες φορές και να ασχοληθούν τα τοπικά ΜΜΕ, δεν ιδρώνει το αυτί κανενός! Η κατάσταση στους δρόμους του Πειραιά, είναι πλέον ανυπόφορη.
Δεν είναι μόνο οι μονοδρομήσεις που έχουν ξεκόψει στην κυριολεξία, ολόκληρες γειτονιές. Κάποιοι μάλιστα παρά το γεγονός ότι οι μονοδρομήσεις  ισχύουν καιρό τώρα, δεν το γνωρίζουν.
Ένας προχτές, πήγαινε ανάποδα στην Πειραϊκή και μούντζωνε τους οδηγούς των αυτοκινήτων που ήταν στην κανονική αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας! Δεν του έκανε προφανώς εντύπωση πως ήταν ο μοναδικός που είχε αυτή την πορεία!
Στο Πασαλιμάνι, μπροστά στην πλατεία Κανάρη, ένα απέραντο πάρκινγκ αυτοκινήτων. Όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα, αλλά και τις καθημερινές ο δρόμος κλείνει και μένει μια στενή λωρίδα κυκλοφορίας για να περάσουν από εκεί αυτοκίνητα και τρόλεϊ.
Στην Πειραϊκή κάθε Σαββατοκύριακο, το ότι δεν έχει σημειωθεί κάποιο ατύχημα, οφείλεται στον Ύψιστο! Κάθε οικογενειάρχης που βγαίνει να φάει σε μια ψαροταβέρνα το παρατάει πάνω στον κεντρικό δρόμο αφού τα περισσότερα μαγαζιά δεν έχουν χώρους στάθμευσης.
Τις καθημερινές, φορτηγά των μεγάλων σούπερ μάρκετς, κλείνουν τους κεντρικούς δρόμους για να ξεφορτώσουν αγαθά!
Και η ζωή συνεχίζεται!!!
Είναι σαφές, πως μια Δημοτική Αρχή δεν έχει το μαγικό ραβδάκι ώστε μεμιάς να λύσει κάθε πρόβλημα. 
Ο Γιάννης Μώραλης όμως, προεκλογικά είχε δεσμευτεί για καλυτέρευση της ζωής των δημοτών σε όλα τα επίπεδα. 
Ε  λοιπόν τον ενημερώνουμε ότι η ζωή του Πειραιώτη, πάει από το κακό στο χειρότερο. 
Μιλώντας για το κυκλοφοριακό ο Γ. Μώραλης υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή δεν θέλει να κάνει βιαστικές ενέργειες. Αποκάλυψε δε ότι θα πραγματοποιηθεί μια συνολική κυκλοφοριακή μελέτη για την πόλη που δεν είχε γίνει μέχρι τώρα. «Με βάση αυτή θα βαδίσουμε στο μέλλον και μεταξύ άλλων θα οργανώσουμε σωστά και τις μονοδρομήσεις» τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά, ο οποίος μάλιστα πρόσθεσε ότι δεν θέλει να απαξιώσει ότι έχει γίνει στον Πειραιά. «Προσωπικά πιστεύω ότι οι μονοδρομήσεις έπρεπε να γίνουν. Αν δεν μελετήθηκαν σωστά και υπάρχουν στρεβλώσεις θα διορθώσουμε τα κακώς κείμενα» είπε χαρακτηριστικά, ξαφνιάζοντας αρκετούς από τους παραβρισκόμενους.
Κι όμως προεκλογικά ήταν καυστικός για τις μονοδρομήσεις! Και να δεχτούμε ότι καλώς έγιναν. 
Ο Δήμαρχος με την ομάδα του, έπρεπε να είναι έτοιμος για τα βασικά ζητήματα της πόλης.
Κανείς δεν πρόκειται να τον κατηγορήσει για τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για θέσεις εργασίας και χτύπημα της ανεργίας. Δεν εξαιρείται ο Πειραιάς από την υπόλοιπη Ελλάδα της κρίσης.
Όμως για θέματα απλά, καθημερινά που κάνουν τη ζωή του πολίτη πιο εύκολη, θα έπρεπε να είναι έτοιμος.
Τι πάει να πει μελέτες και σχεδιασμός; Δεν θα έπρεπε αυτό να υπήρχε στο προεκλογικό του σχέδιο, ώστε όταν θα έβγαινε να το έλυνε;
Μέχρι να γίνουν οι μελέτες πάλι από την αρχή, ο κόσμος ταλαιπωρείται κύριε Δήμαρχε. 
Και τέλος, καλό θα είναι μαζί με το θέμα του κυκλοφοριακού, ο Δήμαρχος να κάνει και μια απλή βόλτα στους δρόμους και τα στενά του Πειραιά. 
Γνωρίζει την κατάσταση των δρόμων; Τις «τρύπες», τα μπαλώματα και τις τεράστιες λακκούβες που υπάρχουν παντού;
Είναι ευκαιρία τώρα που η νέα κυβέρνηση ευαγγελίζεται την προστασία του πολίτη με βάση το Σύνταγμα, ο Δήμος Πειραιά να διεκδικήσει από την κεντρική εξουσία, όλα όσα δικαιούται και πρέπουν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης