ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θεωρούμε ότι σε αυτήν την εποχή πρέπει να δίνουμε όχι μόνο το περίσσευμα της αγάπης, αλλά και του πλούτου που έχει ο καθένας μας σε τέτοιου είδους προσπάθειες που γίνονται δίπλα μας», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά τη σημερινή επίσκεψη του στο Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η ΑΡΓΩ». «Ο σκοπός της επίσκεψης μου στο ίδρυμα σας είναι όχι για να προβληθώ εγώ αλλά για να προβληθεί το σπουδαίο έργο σας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης.

«Ευχαριστούμε τον κ. Βαρβιτσιώτη για την ενέργεια του, που ζήτησε δηλαδή ταπεινά να δει τα παιδιά μας, μία επίσκεψη, άλλωστε, που γίνεται για πρώτη φορά από Υπουργό Ναυτιλίας στο ίδρυμα μας», υπογράμμισε από την πλευρά της, η πρόεδρος του ιδρύματος, κα Δέσποινα Παπαστελιανού. Η πρόεδρος του ιδρύματος στάθηκε στο γεγονός ότι τα παιδιά τον υποδέχθηκαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, «του είπαν τα κάλαντα, ζήτησαν να βγουν μία φωτογραφία ξεχωριστά το καθένα μαζί του, ενώ τον υποδέχθηκαν στα εργαστήρια τους».

Στη συνέχεια, η κα Παπαστελιανού αναφέρθηκε στο έργο του ιδρύματος,«εμείς ξεκινήσαμε την προσπάθεια μας το 1985, μία ομάδα γυναικών, σύζυγοι ναυτικών, που είχαν και έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες», και συμπήρωσε ότι «ήταν πολύ δύσκολο στην αρχή να λείπουν οι άντρες και οι μητέρες να έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες. Τότε δεν υπήρχε τίποτα. Νόμιζαν ότι αυτή η προσπάθεια ήταν για «πάρκινγκ». Εμείς όμως ξέραμε ότι όλα αυτά τα παιδιά μπορούν να εκπαιδευθούν και για αυτό αφοσιωθήκαμε όλοι οι γονείς, κυρίως οι μητέρες, καθώς οι μπαμπάδες έλειπαν σε μακρινά ταξίδια, να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας. Και σήμερα είμαστε υπερήφανοι για το έργο μας και ευχαριστώ όλο τον κόσμο για τη στήριξη του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η πρόεδρος του ιδρύματος τόνισε ότι φιλοξενούνται στον χώρο τους 58 παιδιά που φεύγουν το μεσημέρι, ενώ άλλα 25 παιδιά στεγάζονται στο Οικοτροφείο. «Σήμερα ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος είναι ταπεινός και μου ζήτησε να μην πω τίποτα, προσέφερε μία τηλεόραση και δύο τόνους πετρελαίου για το Οικοτροφείο. Είχαμε πρόβλημα με το πετρέλαιο μας και είχαμε αυτή την αγωνία. Τον ευχαριστούμε για την ενέργεια του αυτή», επεσήμανε η κα Παπαστελιανού και προσέθεσε «εύχομαι να βρεθούν μιμητές, όπως τον υπουργό μας και να πλαισιώσουν την προσπάθεια μας. Δεν είναι μόνο η οικονομική βοήθεια αλλά και η ηθική συμπαράσταση. Διότι σε τονώνει. Λες ότι έχεις ανθρώπους σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που είναι δίπλα σου».

Σημειώνεται ότι το Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η ΑΡΓΩ», εδράζεται στον Πειραιά, είναι αναγνωρισμένο ως ειδικώς φιλανθρωπικό και προσφέρει εκπαίδευση σε νέους και νέες με Νοητική Υστέρηση. Ιδρύθηκε το 1985, με πρωτοβουλία μητέρων παιδιών με ειδικές ανάγκες, συζύγους ναυτικών. Κύριος σκοπός του Φορέα είναι η περίθαλψη, η φροντίδα και η εκπαίδευση παιδιών με ειδικές ανάγκες, που ανήκουν – κατά κύριο λόγο και προτεραιότητα – σε οικογένειες Ελλήνων Ναυτικών.

Το πετρέλαιο που δόθηκε στο ίδρυμα «Η ΑΡΓΩ» είναι μια ευγενική χορηγία της εταιρείας «ΕΤΕΚΑ» και προσωπικά του προέδρου της, κου Σπανού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης