ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δημοτικό συμβούλιο χθες στον Δήμο Πειραιά και είχε απ όλα! Για την νέα κυβέρνηση, το νεοκλασικό της Βούλγαρη και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Τα κύρια σημεία:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

«Η Ελλάδα από σήμερα έχει μια καινούργια κυβέρνηση, είναι μια δύσκολη προσπάθεια και δεν μπορώ παρά να ευχηθώ εκ βαθέων καλή επιτυχία, για το καλό της χώρας.
Σε ό,τι μας αφορά, εμείς δεν αλλάζουμε ατζέντα. Τα θέματα του Πειραιά δεν αλλάζουν από το ποιος είναι πρωθυπουργός ή ποιοι είναι υπουργοί. Τα διεκδικούμε με πάθος και με τη δύναμη του ανθρώπου που ξέρει ότι έχει δίκιο. Του Δήμου δηλαδή που έχει δίκιο.»


ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ
«Επιτέλους μπήκε και η τελευταία υπογραφή αυτής της αμείλικτης γραφειοκρατίας, από τον κ. Στουρνάρα, μετά από θετική πια απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Κληροδοτημάτων, για το περιβόητο κτήριο Βασ. Γεωργίου και Βούλγαρη. «Μαρτυρήσαμε» στην κυριολεξία. Αλλά δόξα τω Θεώ, τελειώσαμε. Κι αυτό νομίζω είναι κάτι που αφορά τις Πειραιώτισσες και τους Πειραιώτες, τα παιδιά της τρίτης ηλικίας που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, τη διοίκηση της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας.
Και βεβαίως ένα υπέροχο νεοκλασικό κτήριο διασώζεται, ένας ρύπος εξαφανίζεται κι ένας κίνδυνος εξαφανίζεται.
Αυτά είναι έργα, τα οποία υπερβαίνουν και τις γκρίνιες και τις μιζέριες και δεν είναι έργα για το δήμαρχο, είναι έργα για τον Πειραιά, για τις Πειραιώτισσες και τους Πειραιώτες, για τις επόμενες γενιές.»

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

«Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι και φέτος όπως και πέρυσι και πρόπερσι, όλα τα παιδιά του Πειραιά που οι οικογένειές τους θέλουν και επιλέγουν Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου μας, θα βρουν την αγάπη μας, την αγκαλιά μας και τη θέση τους.
Και θέλω από αυτήν τη θέση να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τις εργαζόμενες, τις εθελόντριες και τους γονείς για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν και βεβαίως την Αντιδήμαρχο κυρία Σαρρή, που διαμορφώνουν και δημιουργούν ένα κλίμα εμπιστοσύνης. ΄Ο,τι και αν χρειαστεί να κάνουμε, όση μεγαλύτερη ζήτηση και να έχουμε, θα βρουν την αγκαλιά μας, την αγάπη μας και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Καλύτεροι οι δικοί μας Σταθμοί από οποιονδήποτε άλλον ιδιωτικό. Και αυτός είναι ο ρόλος του δημόσιου τομέα. Να δημιουργεί κίνητρο ποιότητας. Είναι μεγάλη επιτυχία του δήμου μας. Γιατί σήμερα αυτό το έχει ανάγκη η οικογένεια όσο ποτέ άλλοτε. Έχουμε καταργήσει και τα κριτήρια. Γιατί ξέρετε ένα κριτήριο που υπάρχει της αμείλικτης και σκληρής νομοθεσίας είναι ότι αν είναι άνεργη η μητέρα δεν δικαιούται. Και πως θα βρει δουλειά;
Επίσης, να συγχαρώ για τις διοργανώσεις αυτών των εκδηλώσεων που ήσαν πανέμορφες. Και στο «Βεάκειο» και στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», στο ΣΕΦ.
Ευχαριστώ τον κ. Σιγάλα και τον κ. Φασούλα, που συνδιοικούν το ΣΕΦ και παραχώρησαν την αίθουσα δωρεάν. Βεβαίως και εμείς ως Δήμος τους έχουμε προσφέρει πάρα πολλά. Και το καθαρίζουμε και θα το ξανακάνουμε γιατί ο Πειραιάς είναι ενιαίος.
Είπα και στην ομιλία μου τότε, ότι η βροχή ήρθε για να μας «σπρώξει» στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», για να συμβολίζει αυτό που πρόκειται να γίνει, τον παιδότοπο. Από το ΣΕΦ και τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την αστική ανάπλαση μέχρι και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο.»


 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης