ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή την εβδομάδα γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας. Φέτος, το θέμα της είναι «Αειφόρος Ανάπτυξη: Η Συνεισφορά του IMO μετά το Ρίο+20» και ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO) διοργανώνει Συμπόσιο για το Αειφόρο Ναυτιλιακό Σύστημα Μεταφορών, στην έδρα του στο Λονδίνο, την by safesaver”>Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, το οποίο έχει προσκληθεί να παρακολουθήσει η HELMEPA.

Στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας, ο Γενικός Γραμματέας του IMO κ. Koji Sekimizu, υπογραμμίζει τη ζωτική σημασία της διεθνούς ναυτιλίας στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα επιτρέποντας «στην αλληλεξαρτώμενη παγκόσμια οικονομία να λειτουργεί». Πιο συγκεκριμένα, δίνει έμφαση στην αναμφίβολη ανάγκη για ένα αειφόρο Ναυτιλιακό Σύστημα Μεταφορών, καθώς οι ναυτιλιακές μεταφορές by safesaver”>παίζουν αποφασιστικό ρόλο στην αειφόρο ανάπτυξη, αφού όπως σημειώνει «είναι ο μόνος πραγματικά αξιόπιστος, παγκόσμιος, οικονομικά συμφέρων, ενεργειακά αποδοτικός, μαζικός τρόπος μεταφοράς ενέργειας, πρώτων υλών, τροφίμων και βιομηχανικών προϊόντων».

Ο κ. Sekimizu περιγράφει την ανάπτυξη ενός αειφόρου Ναυτιλιακού Συστήματος Μεταφορών ως κάτι που υπερβαίνει την απλή λειτουργία των πλοίων και περιλαμβάνει «όλες τις δραστηριότητες που είναι ζωτικές για την υποστήριξη της ναυτιλίας» από τη λειτουργία των συστημάτων διαχείρισης θαλάσσιας κυκλοφορίας, τη ναυπήγηση πλοίων και την ένταξη αυτών σε κλάσεις, έως και την εκπαίδευση και επιμόρφωση των ναυτικών. Συνεχίζει εντοπίζοντας τους πιο κρίσιμους παράγοντες οι οποίοι θα πρέπει απαραίτητα να διευθετηθούν ώστε να επιτευχθεί η αειφόρος ναυτιλιακή μεταφορά: ασφάλεια, προστασία του περιβάλλοντος, αποδοτική λειτουργία και διατήρηση των πόρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα τα παραπάνω θέματα περιλαμβάνονται σε αυτά που θα συζητηθούν από τα ενδιαφερόμενα Κράτη Μέλη και οργανισμούς στο Συμπόσιο. Το ιδιαίτερα περιεκτικό πρόγραμμά του περιλαμβάνει συνεδριάσεις για την αειφόρο ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο, τον ανθρώπινο παράγοντα, το ρόλο των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας στην αειφόρο ναυτιλιακή ανάπτυξη και την υποστήριξη ενός αειφόρου Ναυτιλιακού Συστήματος Μεταφορών. Το Συμπόσιο αναμφισβήτητα θα αποτελέσει ιδανική ευκαιρία για την περαιτέρω επέκταση της ιδέας, καθώς ο IMO εξετάζει την ανάπτυξη ενός αειφόρου Ναυτιλιακού Συστήματος Μεταφορών σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον κοινωνικών, περιβαλλοντικών και οικονομικών προκλήσεων.

Η HELMEPA θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας 2013 στο Λονδίνο και θα μοιραστεί τα αποτελέσματα του Συμποσίου με τα μέλη της.

dealnews

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης