Για ακόμα μια φορά και δη τη τελευταία, δεν κατέληξαν σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Κάρολου Παπούλια.

Κόντρες και διαξιφισμοί κυριάρχησαν στη συνάντηση με αποτέλεσμα η Ελλάδα να βρίσκεται επί ξύλου κρεμάμενη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αύριο ωστόσο αναμένεται να οριστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές περίπου σε ένα μήνα.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι:

«Η χώρα οδεύει δυστυχώς ξανά σε εκλογές υπό πολύ άσχημες συνθήκες, επειδή κάποιο έθεσαν εν ψυχρώ υπεράνω του εθνικού συμφέροντος το στυγνό κομματικό τους συμφέρον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόνισε ότι παρερμηνεύεται η εντολή των πολιτών, σημειώνοντας πως «ο λαός μας είπε στις 6 Μαΐου ότι δεν θέλει ξανά εκλογές, ότι θέλει κυβέρνηση συνεργασίας και την Ελλάδα στο ευρώ»

«Κάναμε προσπάθεια να πείσουμε το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ να προχωρήσουμε σε μία συνεργασία που θα ανακουφίσει το έθνος και θα δώσει ελπίδα στους Έλληνες, δεν το πετύχαμε», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Είπε ακόμη ότι «είναι υποχρέωση του κάθε Έλληνα πολίτη να διαβάσει τα πρακτικά της σημερινής σύσκεψης» τα οποία όπως είπε είναι «αποτυπωμένες με ανάγλυφο τρόπο οι στρατηγικές και οι σκοπιμότητες των κομμάτων».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΣ ανέφερε τέλος ότι επικράτησε αλαζονεία, τυχοδιωκτισμός και μικροκομματισμός, προσθέτοντας πως «είναι πολλοί αυτοί που επιδίδονται σε εμπόριο ψευδαισθήσεων».

 

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε αμέσως μετά το πέρας της σύσκεψης:

«Προτείναμε συγκεκριμένη κυβέρνηση εθνικού σκοπού την αρνήθηκαν. Προτιμούν τους δανειστές από την εθνική λύση», ανέφερε ο Πάνος Καμμένος μετά το πέρας της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Φώτης Κουβέλης: Έκανα ότι μπορούσα

 «Η ΔΗΜΑΡ έκανε ότι μπορούσε με το 6,11% για να μην πάμε σε νέες εκλογές, αλλά κάποιες πολιτικές δυνάμεις είχαν ήδη επιλέξει να πάμε σε εκλογές», υποστήριξε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και κάλεσε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να κρίνουν πλέον και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

 Για ακόμη μία φορά, είπε ο κ. Κουβέλης, κατέθεσα την πρόταση οικουμενικής κυβέρνησης, δυστυχώς όμως, δεν επήλθε συμφωνία και η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή.

 Ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ γνωστοποίησε επίσης ότι ζήτησε συγκεκριμένη δέσμευση για ριζικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, «για να σπάσει το προστατευτικό κέλυφος της ατιμωρησίας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ωστόσο, η πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση δεν έγινε δεκτή, επανέλαβε.

 Μεταξύ άλλων ο κ. Κουβέλης μίλησε για γραπτή προγραμματική συμφωνία η οποία θα δέσμευε τους πάντες (ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ), αλλά και πάλι όπως είπε, δεν έγινε δεκτή η πρόταση

 Σύμφωνα τέλος, με τον κ. Κουβέλη, στη σημερινή συνάντηση δεν ετέθη η πρόταση για κυβέρνηση προσωπικοτήτων, ή για κυβέρνηση από τεχνοκράτες.

 Δυστυχώς, συνέχισε, δεν έγινε δυνατό να γίνει αποδεκτή η πρόταση της ΔΗΜΑΡ και κάλεσε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, αλλά και κάθε πολιτική δύναμη να αναλάβει τις ευθύνες της.

 Ξεπεράσαμε κάθε δυνατότητα, η πρότασή μας απερρίφθη, συμπλήρωσε ο Φώτης Κουβέλης διότι όπως είπε, κάποιες πολιτικές δυνάμεις, βασισμένες στη μικροκομματική τους λογική, είχαν την πολιτική τους επιλογή να πάμε σε εκλογές.

 Επαναλαμβάνοντας τέλος, πως η ΔΗΜΑΡ από όλη αυτή την προσπάθεια δεν είχε καμία επιδίωξη, αλλά ήθελε να υπηρετήσει το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον, ο κ. Κουβέλης κατέληξε λέγοντας ότι πλέον οι Έλληνες έχουν στα χέρια τους τα συμπεράσματα και την αξιολόγησή τους και είναι αυτοί που θα κρίνουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης