Τα τελευταία χρόνια ακόμη και ο … μονόφθαλμος βλέπει ότι η ψαλίδα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τις υπόλοιπες ομάδες, έχει ανοίξει. Ο Ολυμπιακός είναι το ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, από την πρώτη κιόλας αγωνιστική.

Κι αυτό οφείλεται σε δύο συγκεκριμένους παράγοντες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

α) στην υγεία της διοίκησης και 

β) στις επενδύσεις

Πρόκειται για δύο έννοιες, άγνωστες στους άμεσους ανταγωνιστές του. Τόσο ο Πάοκ, όσο κι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κάνουν τεράστια βήματα, για να μη πω άλματα, προκειμένου να φτάσουν την ομάδα του Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χθεσινή αγωνιστική, πρώτη του πρωταθλήματος έβγαλε με το καλημέρα τα προβλήματα, αγωνιστικά και διοικητικά των αντιπάλων. Στον Πάοκ πιάστηκαν στα χέρια Σαββίδης και οπαδοί μετά την ισοπαλία στην Τούμπα και στον Πάο, άρχισαν πάλι τα γνωστά τιτιβίσματα και οι προπαγανδιστικές εκπομπές για παράγκες, διαιτησίες και εξωγήινους που τραυμάτισαν τον Μπέργκ!

Ο Μαρινάκης με τις επενδύσεις και στο δώσε και στο πάρε, αποδεικνύει πως έχει φτάσει την ομάδα στα στάνταρ της ευρωπαϊκής ελίτ. Θα πρωταγωνιστήσει και φέτος στην Ευρώπη και οι κινήσεις του δείχνουν αφεντικό μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας.

Από την άλλη, οι ομόλογοί του, όταν “φωνάζουν” για τις διαιτησίες και τα ball boys που καθυστερούσαν να δώσουν την μπάλα, απλά επιβεβαιώνουν την ένδοια των ομάδων τους. Από τη στιγμή που δεν μπορείς να κερδίσεις στο γήπεδό σου μικρομεσαίες ομάδες, είσαι άξιος της μοίρας σου και δεν μπορεί να σου φταίει άλλος, παρά μόνο εσύ!
Είναι εύκολο να μεταθέτεις ευθύνες, ειδικά όταν έχεις δικά σου ΜΜΕ και καθορίζεις την ειδησεογραφία. Θέλει “αντριλίκι” και “μπέσα” όμως, λέξεις άγνωστες για κάποιους, να παραδεχτείς πως έκανες λάθη.
Κι όσο συμβαίνει αυτό, τόσο οι υπόλοιποι θα παίζουν μεταξύ συγγενών και φίλων και θα φεύγουν σιχτιρίζοντας από το γήπεδο και ο Μαρινάκης, θα παίζει κυριολεκτικά μόνος του, ψάχνοντας τον απόλυτο σκοπό, που δεν είναι άλλος από την ευρωπαϊκή καταξίωση.
Απλή είναι η μπαλίτσα!
Ζαφείρης Σπυριδάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης