ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφορμή για να εξωτερικεύσω κάποιες σκέψεις – απόψεις όσων αφορά την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι συνάδελφοι με τις οικογένειες τους , τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο στην Ανατολική Κρήτη , και όχι μόνο , είναι πραγματικά η συγκλονιστική συμμετοχή των συναδέλφων σε πάσης φύσεως κινητοποιήσεων που έχουν οργανωθεί σε Πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο , και η αγωνία των συναδέλφων για το μέλλον γενικότερα .

Όσον αφορά σε προσωπικό επίπεδο πραγματικά έχω γίνει μάρτυρας απίστευτων καταστάσεων . Ρωτάω όλους τους πολιτικούς που μας έφεραν σε αυτή την τραγική κατάσταση και συγκεκριμένα τον Υπουργό Κ. Μουσουρούλη που αυτή την χρονική στιγμή έτυχε να είναι ο Υπουργός Υ.Ν.Α. το εξής :

Πως γίνεται να επιβιώσει ( όχι να ζήσει ) Λιμενικός με μισθό πλέον 1350 ευρώ , με 22 χρόνια Υπηρεσία , τρίτεκνος , γυναίκα άνεργη ή κατά καιρούς εργαζόμενη σε ξενοδοχεία χωρίς ταμείο ανεργίας τον χειμώνα , με στεγαστικό δάνειο 550 ευρώ ?

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχουν 2 ακόμα παραδείγματα αντίστοιχων συναδέλφων με 12 χρόνια υπηρεσίας χωρίς η γυναίκα τους να εργάζεται καν , διότι είναι τρίτεκνοι και η μεγαλύτερη ηλικία τέκνου είναι 9 ετών . Με δάνεια φυσικά και κάρτες . Και με τις νέες περικοπές θα υπάρχει απώλεια εισοδήματος μηνιαίως για το 2012 τουλάχιστον 350 ευρώ με τις αναδρομικές κρατήσεις και απο το 2013 άλλα 250 ευρώ με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις .

 

Δηλαδή καλούνται οι συνάδελφοι οι ανωτέρω

να τα βγάλουν πέρα με μισθούς πλέον 800 και 850 ευρώ .

Αλήθεια πως το καταφέρατε αυτό ?

Είναι απίστευτο . Σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια .

Φυσικά δεν ξεχνάμε ότι η βενζίνα παραμένει το λίτρο 1.85 , και είδη διατροφής πρώτης ανάγκης σε απίστευτα υψηλές τιμές .

Φορολογία απίστευτη , χαράτσια , όλοι βλέπουμε τι γίνεται , και η εύκολη και σίγουρη λύση για όλους σας είναι να πετσοκόβεται μισθούς . Ναι , αλλά σε ποιους ?

Ρετιρέ ακουμπάμε ?

Δεν νομίζω .

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που βγαίνουν στην επιφάνεια καθημερινά .

Και το απίστευτο πάρτι συνεχίζεται , για κάποιους , εις υγείαν των κορόιδων που εργάζονται στον δημόσιο τομέα ή πληρώνονται από την πολιτεία (εμείς δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι ) και δεν μπορούν να κρύψουν ούτε ένα ευρώ .

Όσον αφορά τα επαγγελματικά μας .

Τραγελαφικές καταστάσεις .

Τι μπορείς να πεις για συναδέλφους με 3 και 4 παιδιά και πληρώνουν τα φάρμακά τους κανονικότατα ? Δηλαδή μας έχετε ιατροφαρμακευτικά ανασφάλιστους 4 χρόνια .

Εδώ απλόχερα σας δίνουμε συγχαρητήρια γιατί σας αξίζουν .

Σε όλους σας . Αλήθεια αυτή η περιβόητη λύση πότε θα δοθεί ? Ελπίζουμε μέσα στην ερχόμενη 10ετία . Μην πιάσουμε 2030 . Θα είναι αργά τότε . Για οδοιπορικά – πλεύσιμα φυσικά ούτε λόγος . Ξεχάστε τα . Ακόμα οφείλουν από 2007 , 2008 κλπ.

Αποσπάσεις του Ιανουαρίου 2012 μας είχανε πει , πηγαίνετε και θα τα πάρετε τα χρήματα εντός 3μηνου .

Για ακόμα μία φορά δικαιώνομαι , γιατί τους είχα ρωτήσει ποιανού έτους .

Απίστευτη κοροϊδία και εδώ , για ακόμα μία φορά .

Φυσικά για μεταθέσεις – υποστελέχωση τα ίδια και χειρότερα .

Εκκρεμούν μεταθέσεις που δικαιωματικά πρέπει να πάνε σε συναδέλφους και τους κρατάνε ομήρους στην κυριολεξία στα νησιά 13 και 14 μήνες .

Χωρίς κανείς να μπορεί να δώσει μία πειστική εξήγηση γιατί δεν φεύγουν αυτοί οι συνάδελφοι να πάνε σπίτια τους αφού έχουν όλα τα τυπικά προσόντα .

Υποστελέχωση σε όλες τις Υπηρεσίες Ανατολικής Κρήτης , και ο θεός να βάλει το χέρι του .

Όσον αφορά δε τα επιχειρησιακά μέσα ,

φυσικά και είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απο πριν 1 έτος όμως αυτό γίνεται διότι έχουμε καταντήσει επαίτες πρώτης γραμμής .

Επειδή η πολιτεία δεν μπορεί να εξασφαλίσει τα απολύτως απαραίτητα , γινόμασταν και γινόμασταν και γινόμαστε μάρτυρες απίστευτων περιστατικών και καταστάσεων . Λιμενικοί να επιβαίνουν σε καΐκια και ρυμουλκά να επιχειρούν . Αυτό είχαν και έχετε καταφέρει . Για μικροποσά πλέον έχει παγιωθεί τα πληρώνουμε τα πληρώματα , και όταν το κόστος συντήρησης υπερβαίνει τα 150 ευρώ τα σκάφη φυσικά ακινητοποιούνται και επιβαίνουμε στα ρυμουλκά και στα καΐκια . Εκεί τρέχουμε σε Ο.Λ.Η. , Λιμενικά Ταμεία , Περιφέρεια , κλπ. και όποιος δώσει προσφορά επισκευής .

Το ίδιο ισχύει και για τα χερσαία .

Τραγελαφικές καταστάσεις .

Για γέλια και για κλάματα . Αυτοί είμαστε .

 

Εμείς λοιπόν φωνάζουμε για ακόμα μία φορά στην πολιτεία και στους εκπροσώπους της να σοβαρευτούνε .

Να βρούνε και καμία άλλη λύση εκτός της περικοπές μισθών .

Μας έχετε φέρει σε απίστευτο σημείο απόγνωσης , αγανάκτησης , οργής .

Πραγματικά κρίμα .

 

Μετά τιμής

 

Δαφέρμος Μενέλαος . Πρόεδρος Ένωσης Προσωπικού Λ.Σ. Ανατολικής Κρήτης .

Peiratiko.blogspot

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης