ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν πάνω-κάτω γνωστό από των ημερών των πρώτων ανακοινώσεων υψηλόβαθμων Κινέζων αξιωματούχων που είχαν βρεθεί στην Ελλάδα για τη σύμβαση παραχώρησης στην COSCO, τμήματος του εμπορικού λιμένα του ΟΛΠ, ότι υφίστατο ζέον ενδιαφέρον για κέντρο logistics. Το γεγονός τότε είχε πυροδοτήσει συζητήσεις για το ενδεχόμενο το Κινεζικό ενδιαφέρον να στραφεί προς το Θριάσιο, όπου ως γνωστόν είναι σε εξέλιξη η ανάπτυξη του σιδηροδρομικού κέντρου που ουσιαστικά τώρα πλέον διασυνδέει μεταξύ των άλλων το λιμάνι του Πειραιά με το διεθνές σιδηροδρομικό δίκτυο.

Τα γεγονότα με τη σύνδεση αυτή και τη μεγάλη συμφωνία COSCO-HP-PCT S.A. επανέφεραν στο προσκήνιο το θέμα του Κινεζικού ενδιαφέροντος για logistics.

Κατά πληροφορίες χθες αυτό το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε εκ νέου επισήμως υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα κατά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των Κινεζικών Ομίλων Shenzhen Airport και Friedmann Pacific Asset Management που γνωστοποίησαν εκ νέου το ενδιαφέρον τους μεταξύ των άλλων και για το εγχείρημα ιδιωτικοποίησης του αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

theseanation

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης