Ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από τοποθέτηση συμβούλων δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας, να κρατήσει το Δ.Σ. ενός λεπτού σιγή, για τα αθώα θύματα του τραγικού ναυαγίου στο Φαρμακονήσι, αφού έκανε δεκτή την πρόταση, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Το θέμα που ετέθη, είναι σοβαρό και θα προσπαθήσω να δώσω τη δική μου πολιτική και ιδεολογική τοποθέτηση.
Αφορά τον άδικο θάνατο των συνανθρώπων μας ανεξαρτήτως εθνικής ταυτότητας, στο Φαρμακονήσι.
Ο ιστορικός του μέλλοντος θα περιγράφει τη σημερινή κατάσταση στον πλανήτη Γη με τα πιο μελανά χρώματα. Υποτίθεται ότι έχουμε προχωρήσει πολύ, φτάσαμε στο φεγγάρι, απειλούμε να φτάσουμε στον Άρη και καταπατάμε τα ανθρώπινα δικαιώματα στα ¾ του πλανήτη! 
Η … πολιτισμένη ανθρωπότητα. Τους απομυζούμε τον εθνικό τους πλούτο, τους κλέβουμε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τους πουλάμε όπλα για να σκοτώνονται  μεταξύ τους και όταν επιχειρούν να βρουν καταφύγιο ζωής στις δικές μας χώρες, τους δολοφονούμε!
Αυτοί οι θάνατοι είναι απολύτως άδικοι. Υπάρχουν ένοχοι. Οι έμποροι. Αυτοί που τους εμπορεύονται και προεισπράττουν ή υποθηκεύουν την υποτιθέμενη εργασία στη νέα χώρα που θα πάνε για δεκαετίες και τους οδηγούν στα κύματα ή στα ηλεκτροφόρα σύρματα ή στα ναρκοπέδια. Αυτή είναι η αλήθεια.
Αν θέλουμε να τη προσεγγίσουμε, χωρίς στόχευση να κτυπήσει ο ένας την κομματική ταυτότητα του άλλου, πρέπει να αναδείξουμε μόνο την ανθρώπινη υπόσταση του θέματος.
Είτε ήσαν μωρά που τα κλαίνε οι μανάδες τους είτε ήσαν ενήλικοι νέοι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους, τους δολοφόνησε η σημερινή πολιτισμένη ανθρωπότητα.  Η Δύση στην οποία προσχώρησε και η τέως Ανατολή με την έννοια του πολιτικού όρου «Ανατολή».
Αυτή είναι η αλήθεια. Όπως αλήθεια είναι ότι για πολλά χρόνια η Ελλάδα επέτρεψε –για να μην πω ότι υποκίνησε – να έρχονται λαθρομετανάστες για φθηνό μεροκάματο. Τα περισσότερα έργα, τα ολυμπιακά, έγιναν με λαθρομετανάστες δηλαδή με μαύρη εργασία.  
Το έχω πει και από το βήμα της Βουλής, ακόμα και το υπόγειο παρκινγκ της Βουλής έτσι κατασκευάστηκε. Είναι η αλήθεια υπό τα όμματα όλων. Ιδιωτών και κρατικών φορέων. 
Πόσοι ιδιώτες Έλληνες είχανε τέτοιους; Στο αστικό κέντρο αλλά και στην περιφέρεια; Αυτή είναι η αλήθεια. Όχι κροκοδείλια δάκρυα όμως, όχι τόσο ρηχή αντιμετώπιση του θέματος. Αυτή η παρούσα κυβέρνηση ενέχεται; Και αυτή, όσο δεν βάζει το δικό της βέτο για να αντιμετωπιστεί το θέμα της ποιότητας ζωής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ανθρώπων αυτών στις πατρίδες τους.
Εγώ δεν έχω παρά να καταθέσω μόνο τη προσωπική μου οδύνη. Είμαι εδώ χωρίς διακρίσεις. Καταθέτω λοιπόν και την οδύνη μου και ασφαλώς συμφωνώ για κάθε άδικο θάνατο, αν θέλετε να κρατάμε ενός λεπτού σιγή, να το κρατήσουμε όχι όμως για τον υποκριτικό λόγο, για να στρέψουμε την οργή σε κάποιο κομματικό χώρο. Θα οργίζονται  και οι νεκροί από κει που είναι. Να προσεγγίσουμε το θέμα με πραγματικά κριτήρια οδύνης, να καταθέσουμε τη ντροπή μας. Ντρεπόμαστε γι αυτό που συνέβη και όχι να προσπαθήσουμε να δρέψουμε κάποια αργύρια κομματικής εκμετάλλευσης ότι φταίει το Λιμενικό. Φταίνε τα παιδιά των 700 ευρώ;
Έδωσε εντολή η κυβέρνηση να δολοφονήσουν τους ναυαγούς; Τόσο ρηχοί θα είμαστε στην αντιμετώπιση του θέματος; Αυτοί οι άνθρωποι που ακόμη και το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι τους αδίκησε η κυβέρνηση γιατί αποτελούν το κεντρικό πυρήνα του κράτους, που τους έκοψε το 50% των αποδοχών τους;  Που κινδυνεύει η ζωή τους;»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης