Μάλιστα! Όσοι βλέπαμε τον Ολυμπιακό το βράδυ της Τρίτης απέναντι στην Ατλέτικο, τρίβαμε τα μάτια μας. Μιλάμε για την πρωταθλήτρια Ισπανίας Ατλέτικο και που μόλις τρεις μέρες πριν είχε αλώσει τη Ρεάλ στο Μπερναμπέου.
Αυτός ο Ολυμπιακός του Μίτσελ λοιπόν, τη νίκησε. Κι όχι μόνο τη νίκησε, αλλά της έριξε και τρία γκολ. Σ αυτή την ομάδα που δεν τρώει γκολ με τίποτα!
Όταν το καλοκαίρι έβλεπα τα φιλικά στην Αμερική, έγραφα από εδώ πως η ομάδα που έχει φτιάξει ο Μίτσελ, είναι ΟΜΑΔΑ. Όποιον παίκτη και να βγάλει, αυτός που θα μπει, δεν θα αλλάξει την φιλοσοφία της ομάδας, που είναι  βαθιά ριζωμένη, λόγω αυτού του τεράστιου ανθρώπου και προπονητή Μίτσελ.
Ως παίκτης δεν δεχόταν την ήττα. Κι αν κόμη ερχόταν αυτή, θα μάτωνε μέχρι τέλους. Ε, λοιπόν αυτή τη νοοτροπία του νικητή έχει βάλει μέσα στα κεφάλια των παικτών του ο Ισπανός.
Δεν είναι ακόμη καιρός για πανηγύρια. Έχει δρόμο ο όμιλος. Όμως είναι σίγουρο πως αυτός ο Ολυμπιακός, έχει βάλει για τα καλά τις βάσεις, ώστε να καθιερωθεί ως μία μεγάλη δύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Κι αυτό το πιστώνεται ο Μίτσελ.
Επίσης είναι σίγουρο ότι όλοι, στο Καραϊσκάκη, θα προσκυνήσουν. Ίσως και να είναι η πιο δύσκολη έδρα της Ευρώπης. Λίγο προσεχτικός στα εκτός αν είναι ο Ολυμπιακός, θα καταφέρει να περάσει και πάλι στους 16.
Τέτοιες νίκες, μα κυρίως τέτοιες εμφανίσεις ανεβάζουν τη χώρα μας και αναγκάζουν μεγάλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις, να ασχοληθούν μαζί μας και να αφιερώνουν χώρο στις εφημερίδες τους.
Η νίκη αυτή του Ολυμπιακού κάνει ήδη αίσθηση στην Ευρώπη. Και όλοι συζητούν για τη νέα ανερχόμενη δύναμη. Μόνο περηφάνια γι αυτή την ομάδα.
Αν αφήναμε στην άκρη και τις μικρότητες  που συντηρούν ανόητοι παράγοντες, νεόκοποι και μη που μιλούν για σάπιο πρωτάθλημα, ενώ βλέπουν την χαώδη διαφορά που χωρίζει τον Ολυμπιακό από τις ομάδες τους, θα ήταν τα πράγματα καλύτερα.
Η βραδιά, ανήκει στον Θρύλο της Ελλάδας. Βήμα βήμα, θα έρθει και το καλύτερο!
Ζαφείρης Σπυριδάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης