ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία για το πρόγραμμα ανακύκλωσης της ΟΛΘ ΑΕ για το περασμένο έτος καθώς είναι γνωστό ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ακολουθεί πολιτική συμβατή με τα οικολογικά πρότυπα και τη προστασία του περιβάλλοντος. Ειδικότερα, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση του Οργανισμού,στο δεύτερο χρόνο εφαρμογής του προγράμματος ανακύκλωσης που εφαρμόζει η ΟΛΘ Α.Ε, ανακύκλωσε περίπου 450 τόνους υλικών, παραδίδοντάς τα σε πιστοποιημένους φορείς. Στα υλικά που ανακυκλώθηκαν περιλαμβάνονταν έλαια μηχανών, ξύλινες και μεταλλικές συσκευασίες, μπαταρίες διαφόρων τύπων, ελαστικά, καλώδια, γυαλί και χαρτί.

Επιπρόσθετα, ολοκληρώθηκε η δενδροφύτευση σε περιοχές της λιμενικής ζώνης, με στόχο την συγκράτηση της σκόνης που δημιουργείται από την διακίνηση χύδην φορτίων αλλά και ως ένα μέτρο αντιστάθμισης των παραγόμενων ρύπων από την δραστηριότητα του λιμένα.

Το σύστημα καταιονισμού των χύδην φορτίων που αναπτύχθηκε από τον Οργανισμό έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία και παράλληλα με την προμήθεια ειδικών μηχανημάτων κατάβρεξης των φορτίων έχει βοηθήσει ουσιαστικά στην ελαχιστοποίηση του προβλήματος σκόνης που εμφανιζόταν στο λιμάνι υπό συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

theseanation

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης