Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος μιλώντας σήμερα (9/1/2014) στην εκδήλωση για την περιφερειακή πολιτική, παρουσία του Επιτρόπου J. Hahn, του κ. Πάνου Καρβούνη επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρού και άλλων, επισήμανε στην τοποθέτηση του μεταξύ άλλων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πιστεύω στο ευρωπαϊκό ιδεώδες. Σε αυτό που μας ενέπνευσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Για μένα είναι μονόδρομος η σύσφιξη των σχέσεων κι η συνεργασία με την ΕΕ. Εκτός όμως από την  νομισματική ενοποίηση, οφείλουμε να προχωρήσουμε πολιτικές ενοποίησης με κοινωνική διάσταση, οφείλουμε να υλοποιήσουμε πολιτικές ενιαίας άμυνας και κοινής εξωτερικής πολιτικής. Οι Έλληνες έχουν πληρώσει δυσανάλογα σήμερα λάθη και παραλείψεις πολιτικών των τελευταίων 30 χρόνων, αλλά και δυσλειτουργίες της Ένωσης. Η ύφεση όμως πρέπει να τελειώσει, όπως και τα μέτρα που συντελούν στη δημιουργία της. Οφείλουν εταίροι και φίλοι να βοηθήσουν πλέον σε αναπτυξιακές πολιτικές.

Σήμερα η Αυτοδιοίκηση έχει ως κύριο ρόλο και αποστολή τη στήριξη πολιτών που είναι οικονομικά αδύναμοι. Αλλά για να ασκήσουμε κοινωνική πολιτική απαιτούνται πόροι. Και οι πόροι έρχονται από την ανάπτυξη της οικονομίας, την ενίσχυση των επενδύσεων, την ανταγωνιστικότητα που  προϋποθέτουν την ύπαρξη των απαραιτήτων υποδομών και την πάταξη της γραφειοκρατίας.

Υπάρχουν μεγάλα έργα που διεκδικούμε για την ανάπτυξη όχι μόνο του Πειραιά, αλλά και της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είμαι από τους αισιόδοξους. Αυτή  η προεδρία θα σηματοδοτήσει όχι μόνο την έξοδο από την κρίση, αλλά θα στηρίξει τις πολιτικές αλληλεγγύης και ανάπτυξης των χωρών της ΕΕ».

Στη συνέχεια, ο κ. Μιχαλολιάκος τοποθετήθηκε σε μια σειρά ζητημάτων, όπως: 

Διαχείριση απορριμμάτων

Οι δήμοι όταν έχουν οικόπεδο και σχέδιο θα πρέπει να μπορούν να τα διαχειρίζονται μόνοι τους, μέσα στο περιβαλλοντικό πλαίσιο και τους κανονισμούς της ΕΕ.

Οδός Πειραιώς

Πρέπει σε συνεργασία με τους όμορους δήμους να προχωρήσουμε στην ανάπλαση της ιστορικής οδού που σήμερα παρουσιάζει μια παρακμιακή εικόνα.

Η ανάπλαση θα ενισχύσει και τον τουρισμό.

Λιμάνι Πειραιά

Πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του υπόγειου δρόμου από το ΣΕΦ προς λιμάνι και να ενισχυθεί από πλευράς υποδομών, αλλά και μετακινήσεων η κρουαζιέρα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης