ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνελήφθησαν από προσωπικό του Λιμεναρχείου Σάμου, μέσα στο λιμάνι, δεκαεννέα  αλλοδαποί στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων ενώ ταυτόχρονα συνελήφθησαν στην πόλη της Σάμου από προσωπικό της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας άλλοι  έξι αλλοδαποί. Οι αλλοδαποί, κατά δήλωσή τους, είχαν ξεκινήσει χθες από τα τουρκικά παράλια με τρεις πνευστές μηχανοκίνητες λέμβους. Η μία λέμβος καταστράφηκε κατά την αποβίβασή τους στις βορειοανατολικές ακτές ενώ οι άλλες δύο επέστρεψαν στα τουρκικά παράλια με τους αλλοδαπούς χειριστές τους.

Οι αλλοδαποί πρόκειται να οδηγηθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για ιατρικές εξετάσεις.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου διενεργείται προανάκριση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης συλλήψεις έγιναν και στη Μυτιλήνη στην ακτή ΝΗΣΕΛΙΑ Λέσβου, δύο   αλλοδαποί στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι κατά δήλωσή τους είχαν μεταφέρει με πνευστό σκάφος, περίπου δέκα λαθρομετανάστες με σκοπό την παράνομη είσοδό τους στη χώρα. Το σκάφος καταστράφηκε και βυθίστηκε κατά την αποβίβασή τους στην αναφερόμενη ακτή.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση διεξάγονται έρευνες προς εντοπισμό των παράνομων αλλοδαπών.

 

Τέλος, στην πύλη εισόδου οχημάτων του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, συνελήφθησαν  άλλοι δύο λαθρομετανάστες οι οποίοι εντοπίστηκαν κρυμμένοι ανάμεσα στο φορτίο επικαθήμενου.

Επίσης, συνελήφθη ένας ακόμη στο λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης