Ενημερώθηκε χθες το βράδυ, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, ότι το Ι/Φ σκάφος «MACTHREE» σημαίας Ιταλίας με εννέα (09) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, παρουσιάζει πρόβλημα στο πηδάλιο και αιτείται συνδρομή  προκειμένου εισέλθει στο δίαυλο Λευκάδας.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε το Α/Κ σκάφος «ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Σ.Λ. 44 με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, το οποίο εντόπισε και ρυμούλκησε με ασφάλεια το «MACTHREE»στη μαρίνα Λευκάδας.
Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Την ίδια ώρα,   το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος «FUN CLUB VII»  Ν.Π. 10186 με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, παρουσιάζει μηχανική βλάβη και παρασυρόταν στη θαλάσσια περιοχή 0,5 ν.μ.  βόρεια περιοχής «ΕΜΠΛΥΣΗ» Φισκάρδου.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε το Α/Κ σκάφος «ΚΑΠΕΤΑΝ ΘΟΔΩΡΗΣ» Ν.Α. 533 με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, το οποίο εντόπισε και ρυμούλκησε με ασφάλεια το «FUN CLUB VII»  στο λιμάνι του Φισκάρδου.
Από τη Λιμενική Αρχή Φισκάρδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος,   300 μέτρα από την πλωτή εξέδρα του λιμένα το βοηθητικό tender του Θ/Γ σκάφους «ΤΗΕΟΜΑΡΕ» σημαίας Μεγάλης Βρετανίας συγκρούστηκε με το βοηθητικό tender του Θ/Γ σκάφους «ALTAIR III» σημαίας Ιταλίας με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μίας εκ των επιβαινόντων του βοηθητικού tender του Θ/Γ σκάφους «ΤΗΕΟΜΑΡΕ».
Η ανωτέρω τραυματίας διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας για την παροχή των πρώτων βοηθειών όπου παραμένει νοσηλευόμενη.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Φισκάρδου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης