Με ταχείς ρυθμούς προχωρά, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τα σκάφη αναψυχής «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» προκειμένου να προχωρήσει η συζήτησή του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και στη συνέχεια στην Ολομέλεια μέσα στον Αύγουστο ή το αργότερο τον Σεπτέμβριο. Οπως έλεγαν στόχος είναι να ολοκληρωθεί νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αναφέρει ότι βρίσκεται σε συνεννόηση και με την αρμόδια υπουργό Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και το νομοσχέδιο θα στηριχθεί σε τρεις κυρίως τομείς.

Ο ένας είναι η απλούστευση και ελαχιστοποίηση των διαδικασιών για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας• ο δεύτερος, η σημαντική «ελάφρυνση» της ελληνικής σημαίας από κόστη και η απλούστευση στην κατηγοριοποίηση πλοίων και ο τρίτος η εισαγωγή της μεικτής χρήσης των σκαφών αναψυχής. Να δίνεται, δηλαδή, η δυνατότητα ενοικίασης ιδιωτικού σκάφους αναψυχής χωρίς αυτό να σημαίνει πως απαλλάσσεται ο ιδιοκτήτης από την καταβολή ΦΠΑ κατά την αγορά όπως γίνεται με τα επαγγελματικά. Υπό εξέταση είναι ακόμα το θέμα της στελέχωσης των μεγάλων σκαφών αναψυχής.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε εκφράσει την άποψη ότι με ένα τέτοιο νομοσχέδιο θα πρέπει να δίδονται κίνητρα σε όσους έχουν σκάφη για να μένουν στην Ελλάδα και όχι να «ποινικοποιείται» η κατοχή τους, όπως φαίνεται να καταλογίζει στο προτεινόμενο πλαίσιο. Επίσης το «τέλος παραμονής και πλόων (ΤΠΠ) ιδιωτικών πλοίων αναψυχής» ο υπουργός θεωρεί πως δεν πρέπει να αποσυρθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή : tovima.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης