ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, αποδίδοντας φόρο τιμής στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ, δηλώνει τα εξής:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Γιώργος Κασιμάτης, δεν ήταν απλά ένα κύτταρο του παραγωγικού χώρου, αλλά μια πολυδιάστατη προσωπικότητα, ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, ένας ιδανικός οικογενειάρχης, ένας σπάνιος άνθρωπος,  με σύνεση, εντιμότητα, ηθική. ΄Ενας ακούραστος εργάτης της επιχειρηματικής κυψέλης που την  υπηρέτησε με αγωνιστικότητα, συνέπεια και αξιοπρέπεια επί σχεδόν 30 χρόνια, είτε από την θέση του Προέδρου του ΕΒΕΠ και της ΚΕΕΕ, είτε από μέλος της Διοικητικής Επιτροπής, του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής του ΕΣΠ.

 

Μεγάλο πραγματικά το κενό που αφήνει πίσω στις ψυχές μας. Γιατί η ζωή δεν μας είχε δέσει απλά με μια τυπική συναδελφική σχέση, αλλά οι πορείες μας διασταυρώθηκαν στο στίβο  της κοινωνικής δράσης, εκεί που οι ανθρώπινες σχέσεις ξεπερνούν την κοινοτυπία και την συμβατικότητα, εκεί που ο κοινός αγώνας για την επίτευξη του ανιδιοτελούς στόχου δίνει μια άλλη διάσταση στις έννοιες της φιλίας και της συναδελφοσύνης.

 

Ο εμπορικός κόσμος του χρωστά πραγματικά πολλά, γιατί με αγωνιστικότητα και αξιοπρέπεια συνέβαλε στην προάσπιση των συμφερόντων του και στην επίτευξη των στόχων του. Ανήκε σ΄ αυτή την ιδιαίτερη κατηγορία ανθρώπων που γαλουχήθηκαν σε ένα περιβάλλον που το εμπόριο δεν ήταν απλά επάγγελμα, αλλά μέσο οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης. Γι αυτό το αγάπησε και τον αγάπησε, όπως πολύ αγάπησε και τούτη εδώ την πόλη και το λιμάνι της. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι αφιέρωσε ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του στον Εμπορικό Σύλλογο και στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο, δυο χώρους που μπορούσε να βρει δυο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες, το εμπόριο και τον Πειραιά.

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, το πειραϊκό εμπόριο, όλοι εμείς, υποσχόμαστε ότι, η προσωπικότητα του θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας και ο χαρακτήρας του στην καρδιά μας.

 

Στην οικογένειά του –την γυναίκα, τα παιδιά και τα εγγόνια του-, εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας».

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης