«Να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση. Ή προχωράμε ή βουλιάζουμε». Με τη δήλωση αυτή υποδέχτηκε τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τη σωτηρία της ναυπηγικής και ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας της χώρας ο πρόεδρος της Ένωσης Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά, Αντώνης Αθανασόπουλος.

Οι ναυπηγοεπισκευαστές μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις σχετικά με την ανάκαμψη της ναυπηγικής και ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας στη χώρα μας και τον ορισμό στο ρόλο του Εθνικού Συντονιστή του κ. Νίκου Αναστασόπουλου, αναμένουν τις εξελίξεις, και ζητούν οι εμπλεκόμενοι «να σηκώσουν τα μανίκια» από τώρα, και οι εξαγγελίες να μην μείνουν απλά εξαγγελίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ανακοινώσεις, πάντως, σύμφωνα με την Ένωση, αποτελούν ένα πρώτο αισιόδοξο μήνυμα για μια βιομηχανία που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να συνεισφέρει ετησίως τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ (πρόκειται για το μίνιμουμ των δυνατοτήτων που έχει ο κλάδος, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ανθρώπων της αγοράς) στην ελληνική οικονομία, αλλά σήμερα βρίσκεται στο παρά πέντε… να βάλει «λουκέτο».

«Ο κλάδος πραγματικά αξίζει να τύχει κεντρικού πολιτικού σχεδιασμού και προσοχής, μέτρων ανάκαμψης και ανάπτυξης, αλλά και να αποτελέσει έναν εκ των πολύτιμων στυλοβατών στην προσπάθεια αύξησης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής Οικονομίας», σημειώνει ο κ. Αθανασόπουλος ο οποίος επιδοκιμάζει και την επιλογή του κ. Αναστασόπουλου για τη θέση του συντονιστή.

Ο πρόεδρος της Ένωσης στέκεται ιδιαίτερα στις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουρουρούλη, στις οποίες ανέφερε ότι πρώτα θα καταρτιστεί η μελέτη και το πρόγραμμα δράσης και μετά θα τεθεί υπό δημόσια διαβούλευση με όλους τους αρμόδιους φορείς και εμπλεκόμενους, προκειμένου να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προτρέπουμε τόσο τον κ. υπουργό, όσο και τον κ. Ανστασόπουλο, να ξεκινήσουν άμεσα και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τον προγραμματισμό δράσης χωρίς να συνυπολογίσουν ούτε αργίες ούτε διακοπές.

Αυτά έπρεπε να έχουν γίνει από «χθες», καθώς η Ζώνη έχει ήδη σχεδόν καταστραφεί», σημειώνει και προσθέτει ο κ. Αθασασόπουλος: «Επίσης, επισημαίνουμε ότι η συντονιστική επιτροπή θα πρέπει να απαρτίζεται από ανθρώπους, που γνωρίζουν τα προβλήματα και εκπροσωπούν τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς και οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να επιλεγούν βάσει αυτών και κανενός άλλου κριτηρίου. Επειδή τις εξαγγελίες τις ακούμε ακόμη με κάποια επιφύλαξη -καθώς έχουμε ακούσει πολλά κατά καιρούς και από τους εκάστοτε κυβερνώντες- περιμένουμε άμεσα και κατεπειγόντως να δούμε να εφαρμόζονται, ώστε και να οδηγήσουν τη Ζώνη έξω από το τέλμα».

Naftemporiki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης