Απόλυτα αρνητικός στέκεται ο δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας στα σχέδια του ΟΛΠ να τοποθετήσει « σταθερή πλωτή εγκατάσταση αποθήκευσης επικινδύνων αποβλήτων που παράγονται από πλοία τα οποία προσέρχονται στην περιοχή αρμοδιότητάς του». Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικό συμβούλιο της πόλης απορρίπτει την προοπτική αυτή. Κάνει δε λόγο για κίνδυνο δημιουργίας πηγής περι βαλλοντικής υποβάθμισης της πόλης, και σε έκτακτη συνεδρία του αποφάσισε να αντιπαρατεθεί με τον ΟΛΠ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Pireas2day.gr αναφέρει μεταξύ άλλων σχετικά :

«Η δημοτική σύμβουλος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρύσα Μυργιαλή με ανάρτησή της στο facebook σχολιάζει αυτά τα σχέδια γράφοντας ότι «αποδεικνύουν ότι για άλλη μια φορά η Πολιτεία, τα αρμόδια υπουργεία και η Περιφέρεια μας αντιλαμβάνονται ως τους «καταραμένους τόπους της Αττικής».

Η κ. Μυριαλή επίσης στο facebook σχολίασε το θέμα γράφοντας τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να βρει κάποιος τον χρόνο και να ρίξει μια ματιά στις δραστηριότητες που με καμάρι ο ΟΛΠ παρουσιάζει στην ιστοσελίδα του. Εκεί θα ανακαλύψουμε την επιχειρηματική δραστηριότητα που ασκεί , στη βάση της οικονομικής υπηρεσίας που καλείται « διαχείριση αποβλήτων». Ο ΟΛΠ στο δικό του κείμενο, αφού κάνει μια διάκριση στα απόβλητα , διευκρινίζει ότι «τα μεν βοθρολύματα» τα απορρίπτει σε αγωγό του που συνδέεται με την Ψυττάλεια, τα δε «οικιακού τύπου» τα μεταφέρει στο Σταθμό του Σχιστού ώστε να οδηγηθούν σε ΧΥΤΑ. Προφανώς , για τα επικίνδυνα απόβλητα, που δεν ξέρουμε τι τα έκανε μέχρι σήμερα, επιθυμεί τώρα να τα εναποθέτει σε πλωτή δεξαμενή , που σκοπεύει να εγκαταστήσει στο Κερατσίνι!

Κ όπως ο ΟΛΠ προσδιορίζει όλα αυτά «…με ανταγωνιστικές τιμές και ανταποδοτικά τέλη για τα πλοία…..» ώστε να προσελκύει περισσότερα να ξεφορτώνονται τα σκουπίδια τους εδώ…

Δηλαδή ο ΟΛΠ κάνει τον επιχειρηματία, κερδίζει χρήματα, με τα «ανταγωνιστικά του τέλη, τις προσιτές τιμές του και τα ανταποδοτικά που χρεώνει στα πλοία» με μια υπηρεσία που βαρύνει την πόλη μας το Κερατσίνι κ τη Δραπετσώνα κ ενδεχομένως και την πόλη του Πειραιά(!!!) Κ επιπλέον, κάθεται και σαν κερασάκι στην τούρτα , η πρόθεσή του με τη συνεργασία προφανώς της Περιφέρειας , να επεκτείνει την επιχειρηματική του δραστηριότητα στην κατασκευή πλωτής δεξαμενής κ για τα επικίνδυνα απόβλητα , πάλι εδώ!

Τι πρωτότυπο θα μου πείτε!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ μάλιστα αρνείται κατηγορηματικά να πληρώσει όπως ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΗΣ, τέλη καθαριότητας , τέλη κοινοχρήστων και προκλητικά εξαιρείται από κάθε φορολογικό βάρος και υποχρέωση προς τον Δήμο μας,επικαλούμενος κάποιες ξεχασμένες διατάξεις, με την ανοχή του εποπτεύοντος του Υπουργείου και εν γένει του Δημοσίου , αλλά και της Δικαιοσύνης που τον παρακολουθεί να παραβιάζει κάθε διάταξη του δικαίου του ανταγωνισμού κ δεν βάζει τέλος στην προκλητική φορολογική του ασυλία, υποχρεώνοντάς τον επιτέλους να καταβάλλει τα τέλη και τους φόρους που αναλογούν κ στον τελευταίο ταλαίπωρο πολίτη!

Τι είναι τελικά αυτή η περίφημη ΟΛΠ ΑΕ; Αν είναι Ανώνυμη εταιρεία, τότε δεν μπορεί να είναι υπεράνω του νόμου και οφείλει να αναλάβει το χρέος της απέναντι στην πολιτεία όπως κάθε εταιρεία.

Αν είναι Δημόσιο, όπως αυτάρεσκα ισχυρίζονται οι εκάστοτε διοικούντες, κάθε φορά που θυμούνται τις απαλλαγές κ τα προνόμιά του, τότε ας φερθεί ως Δημόσια Αρχή, δηλαδή με σεβασμό απέναντι στους πολίτες, τηρώντας την αρχή της ισότητας και της ισονομίας κ εκδηλώνοντας σεβασμό στον αδύναμο, όχι ασκώντας επιχειρηματική δραστηριότητα σε βάρος της υγείας του.

Διότι έτσι κρίνεται υποτίθεται η ποιότητα κ η αποτελεσματικότητα του δημοκρατικού πολιτεύματός μας, από τον τρόπο που φέρεται στους αδύναμους .

Το Κερατσίνι κ η Δραπετσώνα έχουν υπάρξει αδύναμοι κ ανήμποροι επί δεκαετίες μπροστά στην προσβολή των δικαιωμάτων τους. Κ το περιβάλλον είναι δικαίωμά μας κ υποχρέωση της Πολιτείας απέναντί μας . Αυτής της όποιας οργανωμένης πολιτείας έχει απομείνει σήμερα, που μοιάζει να μη θέλει ούτε η ίδια να διασωθεί».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης