Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος μίλησε σήμερα στη συνέντευξη τύπου της πρωτοβουλίας «Μένουμε Ευρώπη», μιας  πρωτοβουλίας πολιτών που προέκυψε από την κοινή ανησυχία για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Η συνέντευξη έγινε στη Δημοτική Πινακοθήκη που στεγάζεται στο κτίριο του Παλαιού Ταχυδρομείου Πειραιά (Φίλωνος 29).

Κατά την ομιλία του, ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εσείς, ως παρέα νέων ανθρώπων, σηματοδοτείτε την ελπίδα και ο τόπος μας, αλλά και ολόκληρη η ανθρωπότητα, έχουν μεγάλη ανάγκη από την ελπίδα. Η αλήθεια είναι ότι διάφορες δυνάμεις, ενδεχομένως και συμφέροντα, ενισχύουν μια ατμόσφαιρα και ένα κλίμα μελαγχολίας, απογοήτευσης, ηττοπάθειας και μοιρολατρίας.

Καταρχήν να πούμε τι σημαίνει νέος, γιατί κινδυνεύουμε να το ξεχάσουμε. Νέος σημαίνει να θέλεις να αλλάξεις τα πράγματα προς το καλύτερο. Νέος σημαίνει να πιστεύεις ότι μπορείς να τα αλλάξεις και που οφείλεις να τα αλλάξεις.

Εγώ, που εμπνεύστηκα στη γενιά μου από την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, χαίρομαι σήμερα να βλέπω νέες και νέους επιστήμονες, ανεξαρτήτως κομματικής πεποίθησης, να λένε πάνω από όλα : «Μένουμε Ευρώπη». Είναι μια μεγάλη κατάκτηση. Είναι τόσο μεγάλη κατάκτηση, όπως σαν να λέμε: μένουμε στη Δημοκρατία. Είναι αδιαπραγμάτευτο ιδανικό και κατάκτηση. Μένουμε στην Ελευθερία, μένουμε στην Εθνική Ανεξαρτησία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι χρήσιμο, όχι γιατί είναι ο ιδρυτής του κόμματος από το οποίο προέρχομαι, να κάνουμε κάποιες στιγμές αναφορά στον εμπνευστή, στον ιδρυτή, σε εκείνον που πήρε την Ελλάδα  από την φτωχογειτονιά των Βαλκανίων και την έβαλε στα σαλόνια των δέκα ισχυρών της Ευρώπης. Ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, είναι πολύ «θυμωμένος» από  εκεί πάνω που μας «βλέπει», με όλες τις επόμενες κυβερνήσεις, οι οποίες έσπρωξαν την Ελλάδα στον πάτο της Ευρώπης των είκοσι επτά.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξέρουμε τι είναι Ευρώπη. Ευρώπη είναι Ελλάδα και Ελλάδα είναι Ευρώπη. Η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει άλλο ρόλο, παρά την πολιτιστική λάμψη μέσα στην ενωμένη Ευρώπη.

Ασφαλώς είναι και το ευρώ, είναι κοινό μας νόμισμα. Αλλά δεν είναι μόνο το ευρώ.

Πρέπει εσείς, ως νέα γενιά να κάνετε έναν αγώνα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Να μην μείνουμε στην Ευρώπη των λογιστών, ούτε στην Ευρώπη μόνο της νομισματικής σύγκλησης, αλλά και της οικονομικής σύγκλησης, της πολιτικής σύγκλησης, της πολιτιστικής σύγκλησης και της κοινωνικής σύγκλησης.

Είμαι πολύ χαρούμενος που είστε εδώ. Ο Δήμος Πειραιά θα είναι στη διάθεσή σας. Δίνετε πολλά. Δίνετε ελπίδα και χαμόγελο. Να είστε καλά. Καλή δύναμη».

 

Όπως υπογράμμισε στη συνέντευξη τύπου, ο δικηγόρος  κ. Αντώνης Κουρουτάκης, εκ των εμπνευστών της κίνησης :

«το «Μένουμε Ευρώπη», δεν είναι κίνημα, πολιτική κίνηση ή κόμμα. Δεν έχει πρόγραμμα ή προτάσεις και λύσεις για τη διακυβέρνηση της χώρας. Το «Μένουμε Ευρώπη» είναι μια πρωτοβουλία πολιτών που θέλουν να ακουστεί η φωνή τους. Και η φωνή αυτή λέει ότι παρά τις διαφορές και τις αντιπαραθέσεις μας θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη.

Η αρχή μας είναι ότι η ευρωπαϊκή θέση της πατρίδας,  αποτελεί εθνικό κεκτημένο και πάνω και πέρα από πολιτικές διαφορές και κομματικές αντιπαραθέσεις. Η Ελλάδα πρέπει να είναι παρούσα στη συνδιαμόρφωση της νέας Ευρώπης. Μένουμε Ευρώπη για να την αλλάξουμε».

Οι εμπνευστές της κίνησης είναι οι :Αντώνης Κουρουτάκης, Βαλεντίνος Βαλανός, Γεωργία Κούτα, Ελένη Καραγεωργίου, Ιωάννα Φύκαρη, Κοσμάς Καπρίνης, Μαριαγγελίνα Ευλιάτη, Μιχάλης Ρίσβας, Μιχάλης Δεκάστρος και Τάσος Μπίας.

Να σημειωθεί, ότι η πρωτοβουλία «Μένουμε Ευρώπη», πραγματοποιεί την Κυριακή στις 7:00 το απόγευμα, συνάντηση στο Σύνταγμα και στη συνέχεια θα κατευθυνθεί προς το Ζάππειο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης