Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος μιλώντας στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, στα θέματα προ ημερήσιας διάταξης, τόνισε μεταξύ αλλών:

– ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το τρίτο, ίσως και κυριότερο, θέμα για το μέλλον του Δήμου μας είναι ότι διεκδικούμε να πέσουν αυτά τα συμβολικά τείχη που χτίστηκαν ανάμεσα σε μας, το Δήμο μας και στις παραλίες μας και μετέτρεψαν το Δήμο Πειραιά σε «Δήμο Σεπολίων, σε Δήμο Κυψέλης».

Αφαίρεσαν από την πόλη μας την επαφή και τη σχέση της με τη θάλασσα. και ούτω κάθε εξής Διεκδικούμε οι χώροι που καταλαμβάνουν το λιμάνι – Ανώνυμη Εταιρεία, τα τουριστικά ακίνητα, η Αρχαιολογική Υπηρεσία, το Σ.Ε.Φ., η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κ.ά. να έρθουν στο Δήμο και τα όποια έσοδα προκύπτουν. Θέλουμε υγιή χρηματοδότηση».

-ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το τέταρτο θέμα είναι ότι διεκδικούμε μεγάλα έργα που δεν έγιναν. Ενθυμείστε ότι και προεκλογικά έλεγα: δεν είναι δυνατόν η λειτουργία του λιμανιού που επιβαρύνει τη ζωή της πόλης μας, να χρηματοδοτεί το ίδιο το δημότη του Κιλκίς το δημότη Καστοριάς, το δημότη Καρδίτσας και το δημότη του Πειραιά.

Το 2% του τζίρου του Ο.Λ.Π. πάει στον κρατικό προϋπολογισμό. Δηλαδή για όλους. Διεκδικούμε και τις μετοχές του λιμανιού. Βρήκαμε πολύ καλό κλίμα και από το Υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών και από την Υπουργό Τουρισμού για το θέμα της κατασκευής του υπόγειου δρόμου που θα συνδέει το Σ.Ε.Φ. με τον δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Όλα αυτά είναι σε εξέλιξη και μέχρι να λυθούν ζητούμε το πάγωμα της κατακράτησης των τοκοχρεωλυτικών δόσεων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) Όλα αυτά αντιλαμβάνεστε θέλουν ένα «γολγοθά» νομοθετικών ρυθμίσεων και συνεννοήσεων. Νομίζω όμως ότι το κλίμα είναι πολύ καλό».

πηγή: marinews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης